Sponsortocht 2019

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Sint-Barbaracollege Sponsortocht 2019 = D.A.N.K.

Op vrijdag 5 april organiseerde de lagere afdelingen van het Sint-Barbaracollege een sponsortocht ten voordele van Broederlijk Delen en vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt. We stapten dan een halve of een hele dag en lieten er ons voor betalen! De tochten worden zorgvuldig uitgestippeld en gingen over landelijke, rustige wegen, waar weinig verkeer komt.


Onderweg konden we tevens gezellig bijpraten met onze vrienden en kregen we op regelmatige tijdstippen de kans om onze spieren even te laten rusten, onze blaren te verzorgen of om lekker te ravotten. Het werd een onvergetelijk dag waarbij we aan den lijve konden ondervinden wat het betekent om zoals in de ontwikkelingslanden kilometers te moeten stappen om bijvoorbeeld water te halen, naar de markt te gaan of om gewoon naar school te gaan.


Het geeft ons een warm en voldaan gevoel te beseffen dat wij ons steentje hebben bijgedragen om in deze vastentijd een “Licht-punt” te zijn voor de meest kwetsbaren in onze samenleving.


Opbrengst sponsortocht: 3420,43 euro.

De opbrengst van onze jaarlijkse sponsortocht gaat grotendeels naar vzw Welzijnswerk Ommekaar & Lichtpunt: 3000 euro en 420,43 euro voor jaarproject Broederlijk Delen. Van harte dank aan de gulle sponsors!

Op 4 april was er een voedselbedeling en onze zesdeklassers waren daarbij aanwezig. Naast de aankoop van droge voeding, vlees en groenten kreeg deze bedeling een bijzonder paastintje: het werden m.a.w. paas-voedsel-pakketten waarbij een strik, persoonlijke boodschap en chocolade eieren niet ontbraken!