H5A bij de slager

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op dinsdag 4 december ging we op bezoek bij ‘Voeding en slagerij Mons’ in Zottegem. Binnen het thema van wereldoriëntatie en taal leerden we namelijk alles over bewaartechnieken, productieprocessen, over technieken in de keuken, keukentoestellen,… maar ook hoe vlees geproduceerd, getransporteerd, verwerkt en uiteindelijk in de toonbank verkocht wordt. Dat wilden we nu wel eens van dichterbij bekijken.

We werden opgedeeld in 2 groepen. We mochten een kijkje nemen bij de papa en opa van Nele in de slagerij. We kregen er uitleg over de verschillende soorten vlees, de verwerking, de machines die daarbij gebruikt worden, de voorschriften op vlak van hygiëne en voedselinspectie,… Ze toonden ons hoe vlees tot gehakt gemalen wordt. Dan mochten we ook zelf gehaktballetjes draaien en proeven. Mjam mjam.
De andere groep ging aan de slag in de supermarkt voor een heuse zoektocht. Aan de hand van een invulbundel gingen ze op zoek naar allerlei producten en verpakkingen. Ze braken hun hersenen over vragen naar inhouden en gewichten van producten, streepjescodes, bereidingswijzen, houdbaarheidsdatums en zelfs beschrijvingen in het Frans. Maar het was heel fijn om te doen!
Op het einde mochten we nog iets kleins uitkiezen om te kopen en kwamen we ook meteen te weten hoe het systeem van scannen en betalen aan de kassa werkt.