De sint in de H.-Hartafdeling

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Geen stoute kinderen in het Sint-Barbaracollege

Bewegen! Bewegen! We bewegen met zijn allen te weinig! De sint had er iets op gevonden om het goede voorbeeld te geven!

De aankomst van sinterklaas verliep op vrijdagochtend 1 december verrassend met een bakfiets. Uit het niets dook plotsde grote kindervriend op met een meute joelende en pieten! Wat een kabaal en herrie konden die maken! Sommige zagen er echt moe uit van het vele nachtwerk, andere hadden voorzeker schouwproblemen gekend…

Kloppende hartjes kropen dicht bij hun juf… De verwarring bij het jonge volkje was compleet… want een beteuterde sinterklaas deed zijn verhaal over zijn stramme en uitgetelde pieten vanwege dat vele klimwerk en hoge schouwen. Hij deed dan ook een oproep bij een jonge volkje om helpers te recruteren voor de komende circusshow. Sportpiet kwam met een oplossing aandraven: er moest een wedstrijd georganiseerd worden onder de juffen en meesters om de meest getalenteerden te vinden: steltlopen, hoelahoepen,…  Met dank aan de kinderjury werden de meest talentrijke leerkrachten in de snoepjes gezet!

De sint liet zich uiteraard van zijn goede kant zien toen juf Isabelle samen met de liedjespiet en honderden kinderstemmetjes een sinterklaasmedley ten beste gaven. Een waardige start voor een hele dag feest! Dank zij zijn goede relaties met het oudercomité en de vriendenkring van de school bezorgde de sint vervolgens elke klas een pakket. Volgens de tevreden directeur, Marc De Groote en de voorzitter van het oudercomité Vincent Latré een hoogdag voor jong en oud die niet gauw zal vergeten worden!