Geen stoute kinderen
in het Sint-Barbaracollege

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Geen stoute kinderen in het

Sint-Barbaracollege

De aankomst van sinterklaas verliep op vrijdagochtend 29 november verrassend met een groene cabrio. Uit het niets dook plots de grote kindervriend op met een meute joelende en pieten! Wat een kabaal en herrie konden die maken!

Sommige zagen er echt moe uit van het vele nachtwerk, andere hadden voorzeker schouwproblemen gekend…

Kloppende hartjes kropen dicht bij hun juf… De verwarring bij het jonge volkje was compleet… want een beteuterde sinterklaas deed zijn verhaal over pakjespiet die gekrompen was! Dat was duidelijk te zien aan de kleine kleertjes aan de wasdraad op de speelplaats! Zo klein was hij geworden door iets te drinken… De sint wou zijn pakjespiet uiteraard opnieuw groot zodat hij weer pakjes kan maken. Maar hoe?
Zou het net zoals bij “Alice in Wonderland” lukken met een brouwsel?

Al vlug brachten de kinderen ingrediënten aan: een luizige lok haar, een bundel kronkelende takken en een jerrycan vol met lekker water. Ook nog mooi-weer-vandaag-wortelen, een snuifje grof zout, wat tranende uien en wat stinkende look. Vervolgens een soeplepel glinsterend goudpoeder, enkele vallende bladeren, een handjevol jummie chocoladekrullen, een klodder slijmerig slijm en wat kruidige tijm. En tot slot enkele kleine-toverstaf-kruidnagels, vele lekkere pepernoten van keukenpiet, enkele vieze vuile beestjes en dat alles overgoten met wat bloederig tomatensap.
En ja, warempel, na enkele slokken van het brouwsel werd pakjespiet opnieuw normaal tot groot jolijt van de sint en de uitzinnige menigte!

De sint liet zich uiteraard van zijn goede kant zien toen juf Isabelle samen met de liedjespiet en honderden kinderstemmetjes een sinterklaasmedley ten beste gaven op de goede afloop. Een waardige start voor een hele dag feest! Dank zij zijn goede relaties met het oudercomité en de vriendenkring van de school bezorgde de sint vervolgens elke klas een pakket.

Volgens de tevreden directeur, Marc De Groote en de voorzitter van het oudercomité Vincent Latré een hoogdag voor jong en oud die niet gauw zal vergeten worden!