Schoonmakers bij juf Elien!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Sorteren in de turnles


Tijdens de turnlessen bij juf Elien werd er ook rond het klimaat gewerkt. De turnlessen waren nog steeds heel sport gericht maar hier kwamen gerichte activiteiten bij rond het klimaat.

Eerst mochten de kleuters spelletjes spelen met krantenpapier, plastiek flessen en plastiek zakken. Dit varieerde van klas tot klas. Op het einde van de week was het grote sorteerspel. Hier testte juf Elien de kleuters om te zien of ze in de loop van de week goed hadden opgelet in de klas.

De bedoeling van het spel was vooral het juist sorteren van het verschillende soort afval. Bij de peuters was dit heel simpel. Zij moesten op zoek gaan naar de juiste vuilbak met daarop de correcte afbeelding van hun afval. Het afval bestond uit papier, plastiek flessen, plastiek zakken en fruit. Bij de andere klassen werd dit steeds moeilijker. Er kwam ander afval bij zoals karton, plastiek, blikjes, … Ook de afbeeldingen van de vuilbakken veranderden. Bij de peuters stond er nog duidelijk op wat er in de vuilbak moest. Bij de oudste kleuters was het enkel nog een gekleurde vuilbak. Hierdoor moesten de kleuters al goed weten in welk kleur vuilbak het afval moest.

De kleuters zijn hier zeker en vast in geslaagd want het spel verliep heel vlot! Het zijn echte sorteerders geworden.


Juf Elien