Schoolvoorstelling ‘De Kindervleesfabriek’

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Onderbouw – De kindervleesfabriek


Op vrijdag 6 september bood SAMWD Zottegem onze leerlingen van 1-2-3 leerjaar een gratis voorstelling aan in CC Zoetegem getiteld ‘De Kindervleesfabriek’ naar een verhaal van Ruth Verstraeten. Het was een grappig, griezelig kijk- en luisterspektakel waarbij onze leerlingen op een brede manier in aanraking kwamen met de verschillende facetten van de SAMWD-academie.


Het verhaal van ‘De Kindervleesfabriek’ ging over een jongentje, Korneel. Of beter gezegd… Korneel ik-eet-niet-veel. Hij lust alleen maar lekkere, gele drilpudding. Wanneer hij weer eens iets niet lustte, dreigde zijn mama ermee om hem naar de grote kindervleesfabriek te sturen. Korneel had een enorme schrik van die fabriek. Op een dag liep zijn hondje de fabriek binnen, hij kon dus niet anders dan erachteraan te gaan. Met heel veel schrik en moed waagde hij zich op het binnenplein van de grote fabriek. Wat zouden ze van hem maken? Kippenboutjes van zijn vingers? Koteletjes van zijn billen? Het was een super spannend verhaal. Wat bleek op het einde waar te zijn? De fabriek is geen kindervleesfabriek maar wel een fabriek die heerlijke, gele drilpudding maakt!


Het verhaal werd verteld in rijmvorm, waardoor het heel aangenaam was om naar te luisteren. Ook de muzikanten van de academie zorgden voor mooie muziek tijdens het verhaal.