Eerstejaars naar SMAK te Gent

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Eersteklassers op ontdekkingstocht in het SMAK en MSK


Op vrijdag 18 januari trok het voltallige eerste leerjaar naar Gent om er zowel het SMAK als het MSK te verkennen. Onze verkenningstocht begon in het SMAK, het stedelijk museum voor actuele kunst. Onze gids liet ons zelf betekenis geven aan beelden. Zo ontdekten we op een leuke manier gevoelens, materialen en technieken in schilderijen, sculpturen, zeefdrukken …, maar ook het verschil tussen twee-en driedimensioneel werk.

We bewonderden het werk van grote kunstenaars als Warhol, Raoul De Keyser, Panamarenko en Marcel Broodhaers die met zijn grote mosselpot voorgoed in ons geheugen gegrift staat.

In de namiddag trokken we naar het MSK waar de ene klas rond portretten en de andere rond vogels werkte. Eerst gingen we deze onderwerpen van dichtbij bij verschillende kunstenaars bekijken, naspelen en beschrijven. Daarna trokken we naar het museumatelier om de kunstenaar in onszelf los te laten.

Moe, maar voldaan trokken we met de bus terug richting Zottegem, uitgewuifd door de gouden man op het dak van het SMAK, die nog steeds zoekende is naar de maat van de wolken.