Schoolfilm ‘Rosie & Moussa’ voor H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Rosie verhuist  met haar mama van de ene kant van Brussel naar de andere kant. Ze komt in een nieuwe school en een heel nieuwe wereld terecht. Haar kersversje maatje Moussa loopt met haar door de wijk en toont haar zijn ‘geheime plekje’. Samen gaan ze op zoek naar de papa van Rosie, die al een tijdje niet meer naar huis kwam. Ze leert ook de gekke meneer Tak en  de excentrieke mevrouw Hemelrijk kennen.

Als kijker volgen wij het vertelperspectief van Rosie. Dat wil zeggen dat wij het verhaal door haar ogen zien, zelfs de delen die er in werkelijkheid niet altijd zijn. Rosie heeft namelijk een rijke verbeelding.

Bijv. Wanneer zij haar de eerste ontmoeting van haar ouders inbeeldt, barst die van de felle kleuren en magische sneeuw die naar beneden dwarrelt.


Wist je…


- dat de regisseuse acht maand lang op zoek is gegaan in Brusselse scholen om de juiste jonge acteurs voor het verhaal te vinden.

- dat er ook boeken verschenen zijn van Rosie en Moussa (schrijver Michael De Cock)

- dat de muziek in de film op-en top Brussels is. Je hoort hiphop, rap, multiculturele beats, en zelfs een streepje ukelele.

- dat de filmploeg heel lang heeft moeten zoeken naar een locatie die op een gevangenis leek. In de echte gevangenis mag je niet filmen.