Promotie zesdeklassers 2019

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

PROMOTIE EN AFZWAAIMOMENT ZESDEKLAS

“Afscheid nemen is voorzichtig bladeren in het boek van de jaren en dankbaar stilstaan bij alle fijne momenten”, met die woorden zette directeur Marc De Groote de toon op de stemmige promotie- en afscheidsviering van de zesdeklassers op dinsdagavond 25 juni. Het was reeds de 25ste editie van dit ontroerend afzwaaimoment.

Na een sfeervolle misviering, samengesteld door de leerlingen van de zesde klas, pastoor-deken Hans Vandenholen als voorganger en opgeluisterd door het schoolkoor o.l.v. juf Griet Vergracht en organist Jan Van Caenegem, kon de directeur de getuigschriften basisonderwijs uitreiken en elkeen feliciteren. Hierbij ook loftrompetten voor het gemotiveerde lerarenkorps waarbij de leerkrachten van de zesdeklas in de bloemetjes werden gezet: juffen Helga Roels, Jolijn Van Caester, Isabelle De Mulder en meester Johan De Turck.

Toen volgde een individuele voorstelling van alle zesdejaars a.d.h.v. een projectie “Mijn droomjob”.  De directeur had een bijzonder dankwoord voor juf Mieke Blaton. Zij was het gezicht van de eerste kleuterklas in onze afdeling Trapstraat. Op 1 september vervoegt zij onze gepensioneerde collega’s na een lange en verdienstelijke loopbaan binnen onze schoolmuren. Mieke werd bewierookt als kleuterleidster voor haar dagelijkse inzet, haar warme persoonlijkheid, haar ontwapenende stijl, haar relativeringsvermogen en fijne humor.

Het formele gedeelte werd afgesloten met een choreografie met huischoreograaf Olivier Walraet en het obligate moment waarop de studentenpetten de lucht in vlogen! Achteraf volgde een uitgebreide receptie in de schooltuin waarbij de traditie om het feest in te zetten met een vers maatje werd gerespecteerd. De directeur eindigde met de tip: “Bewaar aan het Sint-Barbaracollege uw beste herinneringen, maak er een pakje van en doe er een strikje rond! Dan wordt ons afscheid straks niet alleen vaarwel maar zeker ook een tot ziens.  Maak jullie mooiste dromen waar en het ga jullie goed.”