Wie is professor voor één dag in H4B?

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

In Bio mundo ‘Niet alle natuur leeft’ komen natuurkundige proefjes voor. Belangrijk daarbij is dat de kinderen kennismaken met het ‘wetenschappelijk denken’. De kinderen maken vooraf een voorspelling van het experiment. Na het proefje moet blijken of de hypothese klopt of niet.  We gebruiken daarvoor een  stappenplan:

1.  ik zie iets  2. ik denk na  3.  ik test   4. ik denk opnieuw.  

Een dikke proficiat aan Arthur De Buysser, Louise, Yuna, Karsten, Bernd en Hannah want zij  werden gekroond tot professor voor één dag!


Enkele reacties van leerlingen…


Het proefje van Arthur vond ik supertof. Hij liet een ballon opblazen met soda en azijn. Hij toonde een moeilijke chemische formule dat hij samen met zijn papa opgeschreven had.

Landry


Ik vond het indrukwekkend dat Hannah ons leerde hoe je een lavalamp kan maken met de eenvoudige ingrediënten keukenzout, olie en water. Ik heb gezien dat olie drijft op water. Dit komt omdat olie lichter is dan water. Het kruiswoordraadsel vond ik niet moeilijk. Ik ben van plan om dit proefje ook eens uit te proberen.

Yente


Peper lost niet op in water. Dit heb ik geleerd uit het proefje van Louise.

Arne


Ik vond het proefje van Yuna verbazend. Ze legde een papieren bloem in water. Het water trok langzaam in de bloemblaadjes en die gingen traag open. Verrassend niet?

Arthur U.


Bij het proefje van Karsten blies een handschoen zichzelf op. Hoe kan dat, vraag je je af? Azijn en bakpoeder reageren met elkaar. Bij deze reactie komt een gas vrij. We hoorden een sissend geluid. Dit gas is koolzuurgas. Het koolzuurgas kan niet weg doordat Karsten de handschoen dicht hield. Zo werd de handschoen opgeblazen. Heel goed gedaan, Karsten!

Hannes


Ik vond het proefje van Louise het coolst omdat ze haar vinger in het water met dreft stak en de peper ging opzij. Dit had ik niet verwacht.

Hannah