Proefjes in T4A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Tijdens de lessen W.O. werden de kinderen van T4A echte wetenschappers. In kader van het nieuwe thema “ Niet alle natuur leeft” kregen de leerlingen de opdracht een proefje voor te bereiden en hier een verklaring voor te zoeken. Dit deden ze uiteraard niet zomaar, ze gingen zeer precies te werk aan de hand van het geleerde stappenplan. Als echte wetenschapper mochten ze hun experiment voor een publiek (de klasgenoten) tonen.

Eerst en vooral gingen ze het nodige materiaal voorstellen, daarna beschreven ze wat ze hiermee juist gingen doen. Het publiek kreeg de kans te raden wat er zou gebeuren in het proefje. Na het doorlopen van deze stappen waren ze klaar voor de proef zelf. Ze beschreven zeer precies wat er zich voordeed in hun proefje en waarom dit gebeurde. Dit deden ze tijdens een demonstratie aan hun publiek.

Het leverde zeer mooie en geslaagde proefjes op van de leerlingen van T4A. De verwondering was keer na keer zeer groot en het resultaat was soms niet wat de leerlingen voorspelden. Na de proef kregen de kinderen de kans vragen te stellen waardoor ze nu meer op de hoogte zijn van verschillende wetenschappelijk fenomenen zoals zinken en drijven, zuurstof, …


Toch wel knap, die wetenschap!