Preteaching in HKS5

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Preteaching in HKS513 maart ’20, een datum die we niet vlug zullen vergeten. Ons land ging naar aanleiding van het coronavirus in lockdown. Niet enkel winkels en restaurants gingen op slot, ook scholen sloten massaal de deuren.

Wat nu…?

Ik, als juf van derde kleuterklassers, had veel vragen, waar zo vlug mogelijk een antwoord moest worden op gevonden. Hoe bereik ik de kinderen, de ouders? Hoe ga ik “mijn kinderen” verder onderwijs geven? Wanneer zie ik mijn kleutertjes terug?

Gelukkig kunnen we anno 2020 rekenen op messenger, whatsapp, e-mail,… Alle mediums werden ingeschakeld. Op die manier kon er toch in eerste instantie contact worden gelegd.

De klaspoppen Lilabelle, Octopus en Brecht de Beer vormden zowat de leidraad doorheen het hele gebeuren. Zij werden thuis bij de juf opgevangen en lieten af en toe een fotootje met berichtje achter dat ze het goed stelden ten huize juf Marleen.

Er werden werkbundeltjes gemaakt met het oog op de totale ontwikkeling van het kind. Zowel taal, wiskunde, schrijven als knutselen kwamen steeds aan bod. Er werd ook steeds gewerkt per thema om alles wat overzichtelijk te houden. De werkjes werden bij de heropstart terug meegebracht naar school zodat ze door de juf eens konden bekeken worden. Natuurlijk waren ze heel fier op hun afgewerkte bundeltjes

Ouders konden de bundeltjes afhalen aan de voordeur van de school zodat contact tot een minimaal werd herleid.

Natuurlijk wordt ook het gemis van de kinderen heel groot. Vandaar dat een persoonlijk bezoekje werd ingeschakeld. Een korte babbel is zoveel waard en ook de kids waren blij hun juf te zien aan de voordeur.

We hebben het virus onder controle maar het is nog niet verdwenen. Gelukkig konden we nog heropstarten. De kinderen hunkerden naar hun vriendjes, de regelmaat van de dag, een waardig afsluiten van het schooljaar. Het was nog eventjes wennen aan de reorganisatie van de school en de corona afspraken die erbij hoorden, maar dit nam de fun niet weg, integendeel, we genieten dubbel en dik van ons laatste maandje school.