Pannenkoekenbak in T6A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Technomundo-activiteit in T6A: pannenkoeken bakken ter gelegenheid van Lichtmis.


Vrijdag 2 februari is het Maria-Lichtmis en dit wordt  steeds gevierd met pannenkoeken. Het is ook reeds een jaarlijkse traditie dat T6A in de week van Lichtmis pannenkoeken bereidt.


Een weekje voor de activiteit plaats vond werden de afspraken besproken: wie brengt wat mee (ingrediënten en materiaal)? Er werden 4 groepjes gevormd en we mochten al een glimp werpen op het pannenkoekenrecept. Vanaf dat moment kon het aftellen beginnen.

Maandagnamiddag 29 januari was het dan zover. Elk groepje kon zijn materiaal en ingrediënten op de tafels in de refter uitstallen. De juf had voor zelfrijzend bakmeel en melk gezorgd en een er was ook een extra juf aanwezig: juf Liesbeth. Ieder groepje kreeg het pannenkoekenrecept en juf Helga besprak de verschillende stappen grondig zodat het onmiddellijk duidelijk was wat we moesten doen. Allereerst zeefden en wogen we het bakmeel (250g). We voegden er dan 50g suiker aan toe en een zakje vanillesuiker. Vervolgens gingen er nog 2 eetlepels olie erbij. We maakten een kuiltje in dit beslag en deden er 4 eieren bij. Sommigen hadden nog nooit een eitje gebroken en dus was dit wel even spannend. Daarna mixten we dit alles met een mixer of een garde. Dit beslag moest dan 15 à 20 minuutjes ‘rusten’ onder een handdoek. Ondertussen werd de tafel gedekt en mochten we ook servetten vouwen. Glodie had een boek over servetten vouwen meegebracht en dus toverden we, na wat oefenen, enkele mooie exemplaren op tafel. Dan werd het tijd om de pannenkoeken te bakken. Iedereen mocht zijn of haar eigen pannenkoek bakken en dat leverde toch een beetje stress. Gelukkig werden we bij het bakken begeleid door onze juffen en verliep dit allemaal vlekkeloos. Ten slotte mochten we onze pannenkoeken natuurlijk ook opeten.  Er werd kwistig met bruine suiker, poedersuiker, slagroom en choco gesmeerd. We smulden gretig van overheerlijke pannenkoeken en genoten volop. Ook de overige leerkrachten mochten tijdens hun pauze genieten van onze pannenkoeken en zij vonden ze TOP! De namiddag werd afgesloten met het de onvermijdelijke afwas maar dat kon ons niet deren…we hadden een super namiddag die we nooit zullen vergeten.


De leerlingen van T6A


Enkele nabeschouwingen:

“ Het was een kei toffe activiteit!” (Joyce)

“ Het was fijn dat we pannenkoeken mochten bakken. Ze waren echt lekker.” (Elise)

“ De pannenkoeken waren heel lekker.” (Zita)

“ Ik vond het super dat we de pannenkoeken zelf mochten bakken. Dit had ik nog nooit gedaan. Het waren één van de beste pannenkoeken die ik ooit al gegeten heb.” (Wieland)

“ Het was een heel leuke activiteit die ik graag nog eens zou willen doen.” (Sam)

“ Ik vond het heel leuk en heb me goed geamuseerd.” (Robbe)

“ De pannenkoeken waren overheerlijk. Het was een super leuke namiddag!” (Briek)

“ Het was smullen!” (Elias)

“ Ik vond het een erg geslaagde namiddag en ik geef de pannenkoeken en de begeleiding 11/10!” (Seija)

“Het was een erg gezellige namiddag !” (Eloise)

“ Ik vond het leerrijk, grappig, leuk en vooral heel lekker!. Het was ook cool om die servetten te vouwen.” (Laure)

“ Het was een TOPdag! Ik weet het zeker, vanaf nu maak ik ook pannenkoeken thuis.” (Glodie)