Pannenkoeken in T6A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

T6A bereidt pannenkoeken ter gelegenheid van Maria Lichtmis.Naar jaarlijkse traditie bakken we (=T6A) pannenkoeken in het kader van Maria Lichtmis. Dit schooljaar konden we voor deze techno-activiteit samenwerken met tweedejaarsleerlingen van het OLVC, campus centrum.

Ter voorbereiding van onze pannenkoekenbak werden enkele afspraken vastgelegd: we maakten groepjes per twee en bespraken welk materiaal we moesten meebrengen. Onze juf zou voor alle ingrediënten zorgen. Op maandagnamiddag 3 februari was het dan zo ver: we trokken naar een perfect uitgeruste keuken in de secundaire school waar we werden opgewacht door mevrouw De Groote en haar leerlingen.  Na een korte kennismaking werden de ingrediënten uitgestald en het recept uitgelegd. Nu konden we, samen met telkens twee tweedejaarsleerlingen, aan de slag.  We maakten een beslag met melk, eieren en rijzend bakmeel. Een snuifje zout, een zakje vanillesuiker en wat arachideolie vervolledigden dit mengsel.  We gingen aan de slag met een garde of een heuse mixer, braken eieren in tweeën en wogen de exacte maateenheden. Indien we hulp nodig hadden konden we steeds rekenen op onze nieuwe vrienden uit het secundair en de juffen.  Na een twintigtal minuutjes waren de meeste leerlingen klaar met hun pannenkoekenbeslag. In deze mooie keuken waren er zowaar 8 inductievuren ter beschikking dus de bakactiviteit kon vlot verlopen. Het was nogal een ervaring om je zelfbereide pannenkoekbeslag ook effectief zelf te bakken. Al snel waren er tientallen pannenkoeken klaar om te verorberen. Na een half uurtje bakken mochten we aan tafel. We konden smullen van heerlijke pannenkoeken met choco of slagroom of poedersuiker of … . Nadat ze een pannenkoek hadden verorberd begonnen onze partners van de secundaire school alvast met de afwas. Zij kregen nadien nog enkele pannenkoeken mee huiswaarts.

Het hoeft geen verder betoog: het was een ‘lekkere’, interessante kooknamiddag die ons ook al even liet kennismaken met toffe leerlingen en een hulpvaardige leerkracht van  het O.-L.-Vrouwcollege. Graag bedanken we mevrouw De Groote en haar leerlingen voor de geslaagde samenwerking! Deze TOP activiteit is vast en zeker voor herhaling vatbaar!


Leerlingen van T6A