Aontuurlijk bezoek aan Pairi Daisa door derde kleuters en eerstejaars

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Er was eens… het dierenrijk van Pairi Daiza

24 mei werd een hoogdag voor de kinderen van de 3de kleuterklas en het 1ste leerjaar. We werden immers verwacht in Pairi Daiza waar we ondergedompeld werden in een pracht van fauna en flora. We bezochten de wereld waar authentieke architecturale schatten nagebouwd zijn: het Afrikaans dorp, de Chinese tuin, de Indonesische tempels,…
Ondertussen konden we verschillende soorten dieren bewonderen in hun natuurlijke habitat. Zoogdieren zoals: koala’s, panda’s, neushoorns, olifanten, gorilla’s,… ze trokken allemaal onze aandacht. Ook de prachtige kleurenpracht en de grote verscheidenheid uit het rijk van de vogels ontging ons niet.
De speelse en ietwat ondeugende doodshoofdaapjes uit het Amazonegebied waren de lievelingen van velen. We waanden ons ook miljoenen jaren terug in de tijd toen we in het struikgewas verschillende soorten dino’s ontdekten. Een mooi spektakel voor het oog.
Avontuur zochten we op de 300 meter lange hangbrug. Van daarop konden we het domein vanuit de lucht aanschouwen. Ook de immens grote speeltuin kon menig kinderhartje bekoren.
We hebben volop genoten van een fantastische dag waarbij we vooral oog hadden voor de grootsheid van de natuur in al haar aspecten.