Zesdejaars naar PAM Velzeke

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op woensdag 24 oktober 2018 trokken H6A, H6B en T6A erop uit. Eindbestemming: PAM Velzeke.

In het provinciaal archeologisch museum kregen de leerlingen een rondleiding waarbij ze meer te weten kwamen over de geschiedenis van de mensheid. Het verhaal begon bij de “Prehistorie” en liep verder langs de “Oudheid” waar ze meer te weten kwamen over Grieken en Romeinen. De verwondering was groot bij de leerlingen toen ze de verscheidenheid aan materialen uit de geschiedenis konden zien en de uitleg erbij hoorden. Vanaf nu weten ze allemaal hoe de mensen uit de Prehistorie vuur maakten met enkel stenen en takken ter beschikking, ook weten ze hoe ze hun verdedigden tegen wilde dieren en hoe de wapens eruit zagen.

Nadat ze de beginperiode grondig onderzocht hadden, gingen onze archeologen over naar de Grieken en Romeinen. Omdat het museum aan een oude heerbaan gelegen is, viel er vooral veel over de Romeinen te bezichtigen. Van kunstwerken tot oude geraamtes, alles was er te zien! De verwondering kon echt niet op toen de leerlingen te zien kregen dat er een tijdelijke lego expositie aan de gang was.  In deze expositie had een kunstenaar met lego blokjes een volledig Romeins dorp nagebouwt met alles erop en eraan. Dit was dan ook een mooie afsluiter van een leerrijke namiddag.

Hierna gingen de leerlingen in de klas zich verder verdiepen in de leerstof en kwam de hele geschiedenis aan bod van “Prehistorie” tot “Onze tijd”. De geschiedenis kent geen geheimen meer voor de leerlingen van het zesde leerjaar!