Naar de markt met T2A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

T 2A - Naar de markt en bereiden van tomatensoep


In het tweede leerjaar leerden we heel veel over groenten en fruit en hun herkomst tijdens ons Mundo thema “Winkels op wieltjes”. Dat deed ons uiteraard wel zin krijgen om zelf aan de slag te gaan en iets te gaan doen met al dat lekkers. Dus besloten we om tomatensoep te maken.

De groenten die we daarvoor nodig hadden, gingen we zelf kopen op de wekelijkse marktdag op dinsdag. Wij kochten er tomaten, uien, wortels en aardappelen. Uiteraard maakten wij ook kennis met vele andere “winkels op wieltjes” die je kan terugvinden op de markt. Wisten jullie trouwens dat er op de markt wel meerdere groente- en fruitkraampjes terug te vinden zijn?

Eens terug op school, konden we zelf de handen uit de mouwen steken zoals volleerde chef-koks. We schilden de groentjes en versneden ze in kleine stukjes en dat alles zonder in onze vingers te snijden! Klaar voor het echte werk nu: we laten de boter smelten in de kom en voegen nadien onze groentjes toe. Even lekker laten sudderen en nadien flink wat water toevoegen. Laat de soep maar lekker koken en pruttelen en dan… mixen maar! Bijna klaar om te worden opgedronken, alleen ontbreekt nog het allerlekkerste: balletjes! Gelukkig had de juf reeds voor gehakt gezorgd zodat wij balletjes konden rollen. Deze nog toevoegen aan de soep als finishing touch en klaar is kees! Smullen maar!