De eerste stapjes van programmeren

in H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Mind Designer robot

De leerlingen van H4B maakten tijdens hoekenwerk kennis met de Mind designer robot.
Mind Designer is een nieuwe én betaalbare intelligente robot die het kind leert coderen en tekenen en begeleidt op een gemakkelijke en leuke manier naar de ontdekking van rekenkunde en meetkunde. Met de innovatieve geïntegreerde spraakherkenning voert Mind de opdrachten uit die het kind hem geeft.

Dankzij de exclusieve gratis App of Mind Designer, kun je in het codeergebied ervaren hoe je blokken programmeert, eenvoudige en meer complexe vormen maakt en ze in gedachten hebt geschetst. Bovendien kun je in het tekengebied uit de vrije hand tekenen en je werken dankzij Mind tot leven zien komen.

Met het rekenbord kan Mind geprogrammeerd worden om operaties uit te voeren en met het robotachtige labyrint kunnen kinderen leuke missies oplossen, hun logische vaardigheden ontwikkelen. Viltstiften, scoreborden en A3-bladen zijn inbegrepen in het pakket.

Een robot die leuk is voor jong en oud. Uitdagend. Hiermee leren jonge kinderen al spelend programmeren! De robot tekent goede strakke lijnen. Het is gewoon tof wat hij kan.

Mind is een robot, vorm gegeven als een soort ruimtevaartuig op wieltjes. Hij kan op verschillende manieren bestuurd worden vanaf een tablet of mobieltje, met je stemgeluid of door een aantal programmaknoppen op het apparaat zelf.

MIND kan ook verbaal antwoorden. Aan de hand van de instructies kunnen stappen in de robot geprogrammeerd worden om een bepaalde route te rijden. Met een stift die met de punt onder de robot uitsteekt kunnen vervolgens allerlei figuren (rechte lijnen) getekend worden.

Op de tablet kan met een cursor of met programmaknoppen een figuur getekend worden, die vervolgens door MIND op papier wordt gezet.

MIND kan daarnaast ook geprogrammeerd worden om op een spelbord bepaalde routes af te leggen om een aantal opdrachten uit te voeren. De programmeur moet daarbij rekening houden met het perspectief van MIND (denken vanuit de positie van MIND op het bord).

MIND biedt verschillende niveaus van complexiteit, van voorgeprogrammeerde figuren tot het volledig zelf programmeren van plaatjes. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor de invoer van de programma's.

Een leuke manier voor kinderen om kennis te maken met robots, techniek en eenvoudig (blok)programmeren. Bevordert daarnaast het ruimtelijk inzicht en plannen. De leerlingen zijn super enthousiast om met Mind te werken.