Mama’s op bezoek in HKS1

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Samen iets doen met je kind .


Lol hebben staat niet altijd bovenaan je lijstje als moeder. Er zijn zoveel andere dingen die ‘moeten’ dat echt plezier maken met je kind er wel eens bij inschiet. Zonde! Maak af en toe even ruimte om samen gek te doen. Van die dingen waardoor je dochter of zoon denkt: wat een coole moeder heb ik eigenlijk. (En dat is natuurlijk ook zo!) Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat je alleen nog maar ‘niet doen’, ‘doe eens rustig’ en ‘pas op voor die vaas’-bevelen aan het uitdelen bent aan je kind(eren), is het misschien tijd voor wat ontspanning. En dan doel ik in dit geval niet op een saunabezoek of een massage. Nee, ik bedoel dat je lol gaat maken met je kind. Samen dingen doen waardoor jullie op een andere manier naar elkaar kijken (en dan vooral je kind naar jou).                                                                                

De band tussen moeder en kind is altijd bijzonder. Een mini versie van jezelf die ontzettend tegen jou opkijkt.  ‘Iets met je moeder doen’ hoeft natuurlijk niet iets heel groots te zijn. Zoek kleine momentjes waar je eventjes gezellig wat met elkaar doet Kinderen hebben eigenlijk echt niet veel nodig. Quality time kan je overal beleven en op de meest onverwachte momentjes die jullie zelf kunnen creëren.                        Het liefste wat kleuters  willen is gewoon samen tijd doorbrengen. Daarom zorg je er best voor dat je één op één tijd maakt, af en toe een kindje apart neemt en samen iets leuks doet. En dat moeten niet altijd grootse uitstappen zijn, maar dat kan ook gewoon thuis in de zetel.
Waar het uiteindelijk om draait is je kinderen een supertoffe kindertijd laten beleven waar ze later nog lang van kunnen nagenieten, toch? Allemaal leuke dingen waar jouw kroost later megaleuke herinneringen aan over zal houden. En ja neem overal foto’s van, want zo kunnen ze dat later allemaal terug herbeleven (en jullie ook!)   Voor je kinderen zijn kleine momentjes met jou vaak veel fijner in plaats van veel te dure uitstappen waar je diep in je portemonnee voor moet gaan en waar je kinderen niet diezelfde herinneringen aan over houden.

 De peuter- en eerste kleuterklas  hebben dit jaar terug voor een uitgebreid moederdagontbijt gezorgd. Dit  als tijdmomentje met je kleuter. Leuk als verrassing maar ook leuk om als kleuter en mama  aan deel te nemen.                                         De moeders staan natuurlijk in de schijnwerpers maar met je kleuter samen ontbijten is nog leuker! Een echt quality-moment!                                                                    We hopen dat jullie er allemaal heel erg van genoten hebben.

Juf Martine