“MAMA-SONG” in het Sint-Barbaracollege

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

De coronaperiode duurt nu ondertussen al 8 weken. De lockdown bracht heel wat veranderingen met zich mee, zo ook voor de kinderen en leerkrachten van het Sint-Barbaracollege in Zottegem. De meeste kinderen komen al een hele tijd niet meer naar school. Ook de leerkrachten werken voornamelijk van thuis uit. De leerkrachten skypen, bellen, mailen, whatsappen met ouders en kinderen, maar zien mekaar ook af en toe tijdens een videomeeting. Alle leerlingen vinden het leuk om hun juf of meester op die manier nog eens terug te zien. Toch snakken ze ernaar om terug naar hun klas te mogen en dat alles weer zoals vroeger wordt.

Ook feesten gaan niet door zoals gepland. Het grote schoolfeest en de kunstexpo werd afgelast. Verjaardagen worden nu enkel in de kleine ‘bubbel’ van de kinderen gevierd; geen verjaardagsfeestjes dus met de klasgenootjes. Uitstappen gaan niet meer door… en wat met Moederdag?

Deze coronatijd bracht bij velen net dat extra beetje inspiratie en creativiteit naar boven. Heel wat juffen en meesters gingen aan de slag om de kinderen en hun mama’s toch een onvergetelijke Moederdag te bezorgen en bereidden allerlei knutselpakketten voor om aan de kinderen mee te geven. Er werden ook versjes en liedjes doorgestuurd om in te oefenen tegen zondag 10 mei.

Juf Griet Vergracht kroop in haar pen en schreef een tekst op de bekende cupsong, speciaal voor alle leerlingen van het Sint-Barbaracollege en hun mama’s. Samen met juf Yaël Van Wymeersch oefende ze het klapdansje in en maakte ze een instructiefilmpje. Ze mochten daarbij rekenen op de technische ondersteuning en videoknowhow van directeur Marc De Groote. De kinderen konden dit dan op Youtube bekijken en inoefenen als optreden voor hun mama’s. Het aftellen was begonnen…
Later deze week kwam dan ook het eigen Moederdaglied met bijhorende videoclip online. De kinderen in de noodopvang leerden het lied al aan en waren alvast dolenthousiast.

Heel wat kinderen zijn nu thuis ‘in hun kot’ stiekem aan het oefenen tegen zondag.
Alle mama’s zullen dit muzikale tussendoortje vast en zeker kunnen smaken, want ‘‘Deze song is voor haar, want altijd is ze toch weer daar. Mijn moeke, mamsie, mutti, mijn allerliefste zoetie, ja. One in a million, da’s mama.’’

Tip! Abonneer u op ons Youtubekanaal en kriig een berichtje bij elke nieuwe publicatie, zoals dé MAMA-SONG
https://www.youtube.com/channel/UCiJOwSiPQx-koUTCJUXZtoA


Mama-song

Melodie: Cupsong (A.P. CarterLuisa Gerstein)

Tekst: Griet Vergracht


Wie staat er altijd weer voor je klaar?
Wie wast je rug, gaat door je haar?
Wie geeft telkens weer die goede raad,
als het eventjes wat moeilijk gaat.

Als ik kijk
waar ik sta-a-a-a.
Eén uit de duizend, da’s m’n ma.
Ze bouwt de wereld rondom mij,
sloopt soms muren, maakt me blij-ij.
Eén uit de duizend, da’s mama.

Deze song

is voor haar!
Want altijd is ze toch weer daar.
Mijn moeke, mamsie, mutti,
mijn allerliefste zoetie, ja.
One in a million, da’s mama.

Wie veegt je tranen weg en beurt je weer op?
Zet soms je wereld op z’n kop?
Wie geeft je knuffels en omhelst je met haar warme lach?
Wie helpt je, dag na dag?

Als ik kijk
waar ik sta-a-a-a
Eén uit de duizend, da’s m’n ma.
Ze bouwt de wereld rondom mij,
sloopt soms muren, maakt me blij-ij.
Eén uit de duizend, da’s mama.

Deze song

is voor haar!
Want altijd is ze toch weer daar.
Mijn moeke, mamsie, mutti,
mijn allerliefste zoetie, ja.
One in a million, da’s mama.