Lockdownsfeer in H5A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Op vrijdag 13 maart kregen we van juf Dorien te horen dat de Nationale Veiligheidsraad had beslist om vanaf maandag 16 maart de lessen in de scholen op te schorten. Aangezien meteen duidelijk werd dat we voor minstens 5 weken niet naar school konden, sloeg dit nieuws bij heel wat kinderen in als een bom. Een beetje vakantie is fijn, maar minstens 5 weken onze vriendjes missen? Dat leek ons verschrikkelijk. Die vrijdag, oh ja dat ook nog, de 13de namen we afscheid van de juf en de klas. Wanneer we terug zouden komen, wist niemand.

Op het einde van de paasvakantie groeide de hoop dat we na 5 weken terug zouden kunnen gaan naar de klas. De Nationale Veiligheidsraad besliste dat het nog te gevaarlijk was om de scholen terug te openen. Op maandag 20 april zou een onbepaalde periode van pré-teaching van start gaan. Juf Dorien vroeg ons enkele boeken op te halen op school. Dit was eigenlijk wel fijn want zo konden we onze juf nog even terugzien. In onze persoonlijke boekenzak verstopte de juf nog enkele paaseitjes. En of deze gesmaakt hebben.

Aan de hand van filmpjes die juf Dorien maakte, kregen we elke dag les alsof we op school zouden zitten. In de namiddag was er telkens een Zoommeeting waarin we de klasgenootjes en de juf even konden zien, een praatje konden slaan en vragen konden stellen. 1 maal per week was er een Zoommeeting waarbij de juf vroeg dat iedereen aanwezig zou zijn. We speelden spelletjes, een quiz, vertelden moppen… Het was zo fijn om elkaar te zien.

Begin mei werd er dan weer gesproken over een heropening van de scholen. Vol enthousiasme luisterden we met z’n allen naar het nieuws. Zouden we eindelijk terug naar school kunnen? Toen het verdict viel, werd het enthousiasme eerder teleurstelling. Het vijfde leerjaar hoorde niet bij de klassen die terug konden opstarten. Nog minstens 2 extra weken pré-teaching hadden we voor de boeg.

Tussen al het harde werken, van de voorbije 10 weken, door hadden we ook nog wat tijd om van ons gezin en van het goede weer te genieten.

Eind mei kwam dan het verlossende mailtje van de juf. Op 2 juni en 4 juni zouden we kunnen opstarten. Maar waarom op 2 juni EN op 4 juni? Voor de veiligheid van ons en van alle juffen/ meesters leek het beter om met halve klassen naar school te komen. Dit kon ons enthousiasme niet intomen. Wij zijn dolgelukkig dat we terug naar school kunnen!