Lezing in bib voor vijfdes

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2018.html
 

Maart boekenmaand


In het kader van de boekenmaand trokken de kinderen van het vijfde leerjaar naar de stadszaal Rhetorica. Daar kwam de in Vlaanderen meest bekende jeugdschrijver Marc De Bel vertellen over zijn boeken. De zaal zat afgeladen vol.

Om te beginnen vertelde hij het verhaal over zijn val uit een boomhut, waardoor hij sindsdien altijd een kind van 11 jaar gebleven is. Zijn lichaam veroudert, maar zijn geest niet. Daarna vertelde hij over zijn job als meester in het vierde leerjaar. Elke vrijdag op het einde van de dag vertelde hij een verhaal dat hij ter plekke fantaseerde. Zelfs hij wist niet wat er komen zou. Hij zorgde er telkens voor dat , op het spannendste moment van het verhaal, juist de bel weerklonk! De kinderen moesten een week wachten op het vervolg. Hij kreeg de indruk dat de kinderen zeer geboeid luisterden en besloot zijn eerste boek te schrijven; het ei van oom Trotter. Dat werd zo’n succes dat hij bleef kinderboeken schrijven. Later besloot hij om te stoppen met lesgeven en voltijds aan zijn boeken te schrijven. Hij schrijft er gemiddeld een viertal per jaar. Hij stelde ook zijn meest recente werken voor.

Enkele van zijn boeken zijn verfilmd, of als theaterstuk verwerkt! Veel boeken zijn vertaald, waardoor hij ook in het buitenland vaak gevraagd wordt om zijn boeken voor te stellen.

Nadien mochten de kinderen vragen stellen! Het werd een toffe ervaring, dat veel kinderen zal gestimuleerd hebben om zijn boeken te lezen!