Lezing vierdes CC Zoetegem

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Eureka


Het thema van de jeugdboekenmaand is ‘Eureka! Wetenschap en Techniek’. Op 2 maart mochten de vierdes naar een lezing van Jonas Boets in CC Zoetegem. Jonas Boets is niet alleen schrijver maar staat sinds 2012 aan het hoofd van de kinderzender VTMKzoom. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld werd hij op jonge leeftijd overstelpt met literatuur en cultuur. Deze schrijver krijgt energie als kinderen zeggen dat ze zijn boek met plezier gelezen hebben. Het geeft hem de spirit om opnieuw te verrassen.

Onze klas kreeg tijdens de jeugdboekenmaand een boekenpakket en een Animatie Studio om een animatiefilm te maken. De leerlingen gaan dus niet alleen lezen, maar ook ontdekken en experimenteren. Enkele reacties van leerlingen uit H4B…


We vulden op de computer een enquête voor Jonas Boets in. Hij wou van ons weten wat we graag lazen. Hopelijk houdt hij rekening met onze ideeën. Ik vond het super leuk om de schrijver te ontmoeten. Hij gaf ons veel uitleg over zijn boeken.

Jaro


Ik vond het een superleuke voorstelling. Ik wist niet dat Mister Bean een spion was.

Maïté


Jonas Boets kon alle vragen van de kinderen goed beantwoorden. Hij zei ook dat het niet erg is als we eens op een gsm spelen. We moeten vooral afwisselen in wat we doen. Als ik eens naar de bieb ga, ga ik eens een boek van hem opzoeken.

Octave


Ik vond het heel leuk. Want als ik eerlijk mag zijn, vind ik boeken soms saai. Maar nu wil ik plots duizenden boeken lezen. En ik vond het ook vaak grappig.

Amélie


Ik vond het leuk om Jonas Boets te ontmoeten. Hij vertelde over zijn nieuw boek ‘Club 13’. Ik kijk er naar uit om dit boek te lezen.

Giuliano


Ik vond de boeken van Sam Smith het leukst en het was leerrijk dat hij het ook over technologie had.

Jef


Ik heb tijdens deze leuke voormiddag veel bijgeleerd. Hij las voor uit enkele boeken en dit waren grappige fragmenten met veel fantasie. Ik heb veel zin om één van zijn boeken te lezen.

Aenea


Ik kijk echt uit om de boeken van Sam Smith te lezen. Ook het boek van Dokus Pokus wil ik eens lezen. De tip die hij heeft gegeven, ga ik zeker toepassen.

Kobe


Ik vond de prenten op het grote scherm heel grappig. Hij heeft al meer dan 40 boeken gelezen

Chloé

Ik vond het heel aangenaam dat hij rekening hield met alle kinderen. Ik denk dat Jonas Boets een goede schrijver is. Ik kijk vooral uit naar zijn volgend boek: Club 13.

Charlie


Ik sta nu al te popelen om het boek Club 13 te lezen. Jammer genoeg moet ik nog enkele maanden wachten want het is maar vanaf volgend jaar verkrijgbaar. Ik vroeg of hij bang was toen zijn eerste boek in de handel kwam. Hij antwoordde dat hij vooral heel trots was.

Laura


Door deze lezing zal ik meer boeken lezen, zeker van Jonas Boets maar ook van andere schrijvers.

Seppe


Ik heb veel dingen bijgeleerd zoals hoe je jouw kamer kunt bewaken tegen broers of zussen en hoe de wereld vlug verandert door de technologie.

Driesse


Ik vond het interessant dat hij vertelde hoe het is om schrijver te zijn. Ik wist ook niet dat strips maken moeilijker is. Ik ga in de bieb eens een boek uitlenen van Dokus Pokus.

Lise


Nu ik al deze informatie gehoord heb, heb ik veel zin om ook eens een boek te schrijven. Of wie weet word ik wel een spion omdat ik dan overal kan rondneuzen.

Ella


Ik heb geleerd dat we niet zonder papier kunnen. Want zonder papier had ik geen dagboek en kon ik geen boeken meer voorlezen aan mijn zus. Ik ga zeker eens een boek lezen van hem, hij noemt Jonas. Maar zijn familienaam ben ik vergeten.

Frauke


Ik heb een paar trucjes geleerd hoe je kan zien of iemand je kamer binnen gekomen is. Dit ga ik zeker eens uitproberen.

Helena


We leerden heel wat bij door naar elkaar te luisteren. Ik zou graag boeken van Jonas Boets lezen en ik denk dat ik niet de enige ben.

Marie