Lezing voor H4A en H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Jeugdboekenmaand: De vierdes bezoeken de bieb


Op maandagmorgen 2 maart maakten de leerlingen van het vierde leerjaar kennis met de boeken van Evelien De Vlieger. Ze begon fictie te schrijven nadat ze met een vriendin meedeed aan een illustratorenwedstrijd. Ze maakten samen het prentenboek Reuzeneuz en Zobie. Sindsdien schrijft ze ook informatieve boeken, boeken voor eerste lezers, fictieverhalen voor kinderen en jeugdromans. Ze schrijft vooral realistische verhalen die in het hier en nu afspelen.

Enkele reacties van leerlingen:


Ik vind het tof  dat ik nieuwe boeken leerde kennen. Ik zou graag Daantje de wereldkampioen van Roald Dahl lezen omdat de schrijfster zei dat je deze klassieker zeker moet gelezen hebben.

Hannah


Ik wil het boek ‘Hoe maak ik tijd?’ wel eens ontlenen. Ik vond vooral de tante grappig.

Louise


In het boek ‘Hoe maak ik een vriend?’ nam Felix dit letterlijk en hij wou met spullen een vriend knutselen. De oren vond hij heel belangrijk omdat hij een vriend nodig had die vooral goed kon luisteren.

Leon


Ze is momenteel bezig aan een boek maar zit een beetje vast en weet niet wat ze verder moet schrijven. Ze vroeg aan ons hulp om een vervolg aan dit verhaal te breien. Robrecht kwam op het idee dat er een vulkaan uitbarst. De schrijfster vond dit een schitterend idee. Hopelijk komt dit voor in haar volgend boek.

Yuna


Ze schrijft in haar schrijfkamer maar het liefst schrijft ze vanaf de lente in haar oude caravan. Het lijkt alsof het verhaal zich daar afspeelt als ze de deur opent. Als ze niet meer weet wat te schrijven, gaat ze lopen. Dan krijgt ze nieuwe ideeën en moet ze vlug terug naar huis  om die op te schrijven.

Karsten


Ze heeft al heel veel boeken geschreven. Wist je dat Job en de duif, haar eerste avonturenboek voor beginnende lezers, is vertaald in het Chinees? Ze wil dat kinderen vooral plezier beleven en de technische kant van het lezen vergeten.

Arthur


Met haar eerste boek won ze de wedstrijd niet maar ze had het geluk dat de uitgever het wel wou uitgeven. Ze schrijft heel graag realistische verhalen.

Leon


Wist je dat de schrijfster  koningin Mathilde al heeft ontmoet. Het was in een kinderziekenhuis waar de koningin voorlas uit één van haar boeken voor de zieke kindjes. Ze vertelde ook dat ze elke avond voorlas voor haar eigen kinderen.

Emilia