Kleurrijke cobra - kunstwerkjes leerlingen

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Precies 60 jaar geleden werd de CoBrA-beweging opgericht. Het woord CoBrA is samengesteld uit de eerste letters van de woorden Copenhagen, Brussel en Amsterdam. Het waren kunstenaars die iets anders wilden maken dan wat bestond. Ze wilden af van het idee dat kunst altijd heel goed moet lijken op hoe het in het echt ook is. CoBrA als kunstrichting heeft maar kort bestaan ‘19481951) maar het “GEKLAD, GEKLETS EN GEKLODDER” had een enorme impact op de kunstwereld. Zonder vooropgezet plan, maar vanuit de onschuld van een kind, ongeremd en met veel kleur, experimenteerden zij met materialen en samenwerkingsvormen tussen schilders, beeldhouwers, dichters en schrijvers.


Vanuit het oogpunt dat kinderen de gelegenheid moeten hebben om zich te uiten en kunst moeten ontmoeten; organiseert onze school in campus Trapstraat een tweejaarlijks kunstproject waarbij het idee is om elke klas in contact te brengen met een voornaam kunstenaar. Niet elk kind heeft immers de kans om zich buiten de schooluren verder te ontplooien op een academie.


We merkten al snel bij de opstart van dit kunstproject dat de kunstwerken van de CoBrA-kunstenaars direct tot de verbeelding van onze kinderen spreken. Hun kunst lijkt op kindertekeningen maar vergis u niet, dit is geen kinderwerk! Niet iedereen heeft de inspiratie en fantasie om dit te verzinnen! Of bewijzen onze kinderen in hun klas het tegendeel? Ik kan u verzekeren: zij maakte de voorbije weken juweeltjes! Aan u dus om te oordelen!


De waardevolle ervaringen van onze vorige edities en de support van ons oudercomité en vrijwilligers als Olivier, Daniël, Chris en zoveel meer... waren een stimulans om dit project waar maanden aan is gewerkt te organiseren. Ik ben dan ook blij met uw aanwezigheid. In onze kunstgalerij belichten we het werk van een 7- tal cobra-kunstenaars. In de klassen is er dan expo van de kunstwerken van onze leerlingen en het oudercomité zorgt voor het café. Er is ook een muzisch spektakel omstreeks 16 uur met optreden van alle kinderen. Welkom dus op deze open dag en geniet van het werk van uw kinderen!