Koken met H6A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

H6A creatief in de keuken.


Begin december waagden de leerlingen van H6A zich in de keuken. Ze probeerden eigen recepten uit en hadden zich degelijk voorzien van materiaal en allerlei ingrediënten. De voorbereidingen werden zorgvuldig besproken en uitgewerkt. Goede afspraken maken goede koks en het dient gezegd dat er goed werd samengewerkt. Samen met meester Jo en Jolien hielden we het veilig en proper in de keuken. Dat we die dag geen honger meer zouden lijden, was duidelijk. Onze schoolwebsite toont de uitgebreide fotoreportage van onze kookkunsten. Iedereen leerde van elkaar en had een gesmaakt proevertje voor de klasgenoten. Amélie, Laura en Marie maakten een overheerlijke chocolademousse. Mathis, Thibo en Toine maakten lekkere koude hapjes en verwerkten tal van gekookte eieren. Siebe, Nathan, Julien en Emiel zwoegden bij het verfijnen van de tapenade bij de Dorito’s. Het resultaat mocht er zeker zijn. Araceli en Valerie toverden een verfrissende fruitsla en Marie zorgde voor een lekker fruitdrankje. Thiebe en Robbe maakten werk van een heel lekkere pizza en maakten ook nog koude hapjes. Anna en Nele hadden werk met het bereiden van het deeg voor de perfect gebakken muffins. Hélène en Callie maakten met mascarponelaagjes en speculoos een oogstrelend dessert. De presentatie was prachtig. Bert, Xinhao en Liano hadden wat geduld nodig bij het vervaardigen van hun brownies, maar die kwamen best fijn uit de oven. Vanessa maakte er een extra pompoensoepje met balletjes van en een perfecte kruiding maakte dit echt compleet. Lekker! Sirkka en Friedl’ mixten een zoete en gezonde milkshake. Van een toetje gesproken. Nadat we voorzichtig gewerkt hadden, werd er degelijk opgeruimd, afgewassen en grondig schoongemaakt. Een pluim voor alle hobbykoks! We hebben het gesmaakt.