Hoekenwerk in H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Gedifferentieerd werken in hoeken in H4B


Elke maand is het voor de leerlingen van H4B een verrassing om te kijken welke uitdagende opdrachten er in iedere hoek liggen. Elk kind kiest een taak en krijgt de verantwoordelijkheid, de tijd en de middelen om die, alleen of in groep, tot een goed einde te brengen. Dit verhoogt de motivatie, de zelfstandigheid, de betrokkenheid en de aandacht van elk kind aanzienlijk. Er is voor elk wat wils: de leeshoek, de spelhoek, de computerhoek, de bollenbozenhoek met origami, 24 games, droedels, … De populairste hoek is de origami hoek.


Ik lees graag in het leeshoekje want het is daar gezellig. Ik heb al veel bijgeleerd over vreemde dieren want ik kijk veel in de informatieve boeken.

Helena


Ik lees graag in het lego dierenatlas. Ik vind het supercool om aan de hand van een stappenplan een panda te bouwen.

Remi


Ik teken graag dieren. Ik gebruikt een stappenplan uit het boek: Hoezo moeilijk? Teken dieren van kop tot staart. Ik vind dat Alice heel mooi kan tekenen. 

Fleur


Weet je wat ik leuk vind? Ik kijk elke keer uit naar de droedel van de maand. Ik denk dat het woord dat we zoeken deze maand ‘donderwolk’ is. Ik heb alvast mijn briefje in het droedeldoosje gestopt. Op het einde van de maand weet ik of het juist was. Duimen jullie voor mij mee?

Daan P


Ik speel graag het geheugenspel van de dieren. Ook het dierentangram vind ik wijs. Je moet daar wel soms goed bij nadenken.

Anna- Matia


Ik vind de gedichtenhoek een aanrader. Als ik zelf een gedicht schrijf, hang ik dit in het trotshoekje zodat iedereen het kan lezen.

Daan M


Ik oefen de ei-woorden op de krijtbordjes. Dat vind ik superleuk.

Femke


Ik vind het leuk om dieren te bouwen met legoblokken. Bedankt, Helena voor jouw boekenbon. We vinden het lego dierenatlas supertof en leerrijk. Heb jij mijn dier dat ik gevouwen heb al bewonderd in het trotshoekje?

Camiel