Grotoudersfeest 2018: ontroerend mooi!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Grootoudersfeest Heilig Hartafdeling: ontroerend mooi!

Iedereen weet het: grootouders worden op handen gedragen door de kinderen van het Sint-Barbaracollege. Een hele week worden ze verwend met leuke uitstappen, samen (voor)lezen, een misviering met Okra... en als klap op de vuurpijl: een letterlijk knallend grootoudersfeest op vrijdagnamiddag 16 november.

“Zoiets heb ik nog nooit gezien!” verkondigde een duidelijk geëmotioneerde oma. Het oudercomité van de H.-Hartafdeling mocht 450 ouders en grootouders verwelkomen in een gezellig ingerichte feestzaal ‘Bevegemse Vijvers’. Bijna tweehonderd leerlingen uit de lagere afdeling brachten o.l.v. hun klastitularis en schoolchoreograaf Olivier Walraet een gesmaakt optreden.

Het thema was: "CIRCUS RICARDO", een muzikale en vooral ook kleurrijke onderdompeling in een wereld van beelden, muziek en magie. Een dankbaar onderwerp voor meester Olivier en zijn ploeg om een heel creatief schouwspel met oog voor alle muzische elementen: muziek, dans, woord, beeld, drama rond op te bouwen. Voorzitter van het oudercomité en ‘opperstalmeester’ Vincent Latré kon moeilijk zijn verwondering verbergen. Zijn hardwerkende ploeg van ouders waren in hun nopjes!

Het was dan ook voor alle aanwezigen genieten van het visueel spektakel met circusdirecteur Jacco Ricardo (!) en zijn fenomenale artiesten in vintage circusacts: leeuwen, acrobaten, zwemmers, goochelaars, hoelahoepers, clowns,… allen passerden de revue. Menig groot-ouder-hart ging snel tekeer bij de apotheose op de tonen van ‘Send in the Clowns’ waarbij heel de zaal ‘de clown in zichzelf’ mocht vertolken. Aan sfeer geen gebrek. Jacco Ricardo en zijn duivelse artiesten sloten het spektakel af met een optocht op de tonen van “Waar zijn die handjes, ik wil ze zien’!

Het feest werd afgesloten met een gesmaakte koffietafel voor alle aanwezigen waarbij onze fiere artiestjes veel punten kregen van hun aanwezige grootouders.PLAYLIST GROOTOUDERSFEEST 16 NOVEMBER 2018

Hoog geëerd publiek
kom binnen, kom binnen het spektakel gaat hier beginnen…
Luister naar de muziek
lach om de clowns
griezel bij de halsbrekende sprongen van de acrobaten
verwonder u om alles wat u ziet…
… kan alleen in Circus Ricardo!

Ik ben uw nederige directeur en spreekstalmeester,
Jacco Ricardo, afstammeling van roemrijke circusfamilie dé Ricardo’s.

Ik ben blij om hier gastheer te zijn,
midden mijn artiesten van het Sint-Barbaracollege!
Wij brengen u samen een spektakel van de bovenste plank!
Omdat u het verdient, grootouders en ouders,
want dag en nacht staat u in de bres voor uw kinderen en kleinkinderen!


H3A – “Leeuwen act”
Carmen Twillie Lebo M – The Lion King: Circle of Live

Ik zou zeggen.. Zet jullie schrap!
De artiesten van juf Dorien en meester Olivier sluipen als echte leeuwen de zaal binnen. Koning Leeuw verdient nog steeds alle eerbied en dit tonen ze ons via een ingetogen stukje dans.
Op muziek uit de film ‘The Lion King’ bedansen onze kids ‘de cirkel van het leven.’

H3B  “Koprollen, sprongen, actie”
Safri Duo: Samb Adagio

Dames en heren,
Ik zou zeggen… Hou nu jullie adem in
want wat het derde leerjaar B van juf Annelies nu gaat doen is buitengewoon!
Op de muziek van Safri Duo maken ze het podium onveilig. Als echte acrobaten halen ze het beste in zichzelf naar boven. Van salto’s naar koprollen, niets is voor hen te gek!
Geef ze alvast een waanzinnig applaus!

H4A – “Zwem act”
Johan Strauss senior: Radetsky March

Dames en heren,
u gaat uw ogen niet geloven met wat u nu te zien zal krijgen!
De leerlingen van juf Lynn tonen u allerlei spectaculaire stunts in het water.
Jawel u hoort het goed, in het water!
Op de ‘Radetsky March’ van Johan Strauss brengen ze een adembenemende zwemact!
Geef ze een daverend applaus, hier zijn de acrobaten van H4A.H4B “Magische act”
The Cinematic Orchestra: Arrival of the Birds & Transformation

Dames en heren!
Achter de coulissen staan de jongens en meisjes van H4B, de klas van juf Christel, te popelen om jullie te verrassen met een spetterende show.
Op de muziek van The Cinematic Orchestra: Arrival of te Birds & Transformation, brengen ze een magische onvergetelijke act. Ze zijn naar deze feestzaal gekomen, speciaal voor jullie. Geef ze een daverend applaus.

H5A – “Hoelahoep act”
DJ Quicksilver: Ameno

Mesdames et messieurs,

Hou jullie hoedjes maar vast voor een klas die niet stilstaat.

Ze springen door hoepels en dansen als acrobaten, maar het zijn vooral beste maten.

Juf Griet en Juf Dorien staat aan het hoofd van deze gekke bende. Ik zal jullie niet langer in spanning houden. Hier zijn de kinderen van H5A met hun hoepelact op het nummer Ameno van DJ Quicksilver.


H5B – “Ballen act”
Zurcaroh: Massive Qerial Dance Act

Klaar om meegenomen te worden in een wereld vol magie? Laat jullie betoveren door de mysterieuze ballenact van dit internationaal team! De dansgroep Zurcaroh deed een soortgelijke act in America’s Got Talent  en H5B brengt deze speciaal voor jullie naar voor. De muziek werd overgenomen zodat jullie kunnen kennismaken met hun eigen circuswereld waar niets lijkt wat het is. Doe de handen maar op elkaar en geef ze een daverend applaus; H5B, de klas van juf Yaël!  

H6A – “Clowns”
Jean Michel Jarre: Popcorn
Chopin: Spring Walls (Mariage d’Amour)

Met de lach op jullie gezicht en in de wetenschap dat er in elk circus zeker clowns zijn, zullen jullie niet ontgoocheld worden door de vrolijke en begeesterde smoelentrekkers uit H6A.  Meester Jo zal de stoelendans van op afstand bekijken en heeft zich al kriek gelachen met zijn zotte bende.
Met een lach en zonder traan staan zij klaar om het guitige en opwekkende nummer ‘Popcorn’ te brengen. Nostalgie en ritme is hier zeker op zijn plaats. Laat jullie maar volledig gaan, maar laat de buren toch met rust. Niet langer getalmd. Hier zijn onze feestneuzen!

 

H6B – “Acrobatische kunstjes”
Epic Music Mix (Drums and percussion)

Hooggeacht publiek, zo dadelijk heeft u het voorrecht om getuige te zijn van een staaltje acrobatie van de bovenste plank!
U zal op het puntje van uw stoel zitten tijdens de adembenemende stunts van H6B, de klas van juf Isabelle.
Talloze drums en bloedstollende percussie zullen u volledig in vervoering brengen tijdens de epic music mix.
De ongeëvenaarde acrobaten van H6B brengen als laatste speciaal voor jullie deze indrukwekkende kunstenshow,  geniet ervan!

SEND IN THE CLOWNS
Frank Sinatra

Het is een gezegde in het circus, als de show niet goed loopt, als de mensen wat teleurgesteld zijn (einde show!), dat “de clowns het maar moeten oplossen door hun gek gedrag”.
“Send in the Clowns”, in 1973 opgenomen door Frank Sinatra, mag deze namiddag niet ontbreken. Een circus zonder clowns is ondenkbaar. Zijn we niet allemaal diep in ons binnenste een beetje clown? “Onze clown in ons” hebben we allemaal een beetje achtergelaten tijdens onze opvoeding tot ‘ernstige’ volwassenen. Om onze clown terug te vinden hebben we niet veel nodig: een rode neus, joelende kinderen én opzwepende circusmuziek!

(bedelen ‘rode neuzen’)

FINALE
Circus Theme Music

Ook aan mooie liedjes komt een eind!
Grote finale!
Iedereen op de piste!
Een gewéldig en óórverdovend applaus voor onze artiesten!
Zij deden het voortreffelijk!
Dank ook aan de leerkrachten en meester Olivier voor het wekenlang oefenen van kunstjes en danspasjes!
Een feest voor onze grootouders zou geen feest zijn zonder koffietafel…
Genieten maar!