Grootoudersfeest 2019: (ver)wonderlijk!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Grootoudersfeest Heilig

Hartafdeling: (VER)WONDERLIJK!

Iedereen weet het: grootouders worden op handen gedragen door de kinderen van het Sint-Barbaracollege. Een hele week worden ze verwend met leuke uitstappen,

samen (voor)lezen, een misviering met Okra... en als klap op de vuurpijl: een letterlijk knallend grootoudersfeest op vrijdagnamiddag 15 november.

Hoog geëerd publiek, beste gasten
kom binnen, kom binnen in WONDERLAND
het spektakel gaat hier beginnen…
Luister naar de magische muziek
lach om de vreemdste wezens die mij omringen
griezel bij de halsbrekende sprongen van de acrobaten
verwonder u om alles wat u ziet…
… want dat kan alleen in WONDERLAND!

Ik ben uw nederige presentator,
Jacco Ricardo, afstammeling van een roemrijke familie hoedenmakers.

Ik ben blij om hier gastheer te zijn,
midden mijn formidabele artiesten van het Sint-Barbaracollege!
Wij brengen u samen een spektakel van de bovenste plank!
Omdat u het verdient, grootouders en ouders,
want dag en nacht staat u in de bres voor uw kinderen en kleinkinderen!

“Knap! Zoiets heb ik nog nooit gezien!” verkondigde een duidelijk geëmotioneerde oma. Het oudercomité van de H.-Hartafdeling mocht 450 ouders en grootouders verwelkomen in een gezellig ingerichte feestzaal ‘Bevegemse Vijvers’.

Bijna tweehonderd leerlingen uit de lagere afdeling brachten o.l.v. hun klastitularis en schoolchoreograaf Olivier Walraet een gesmaakt optreden.

Het thema was: "WONDERLAND FESTIVAL", een muzikale en vooral ook kleurrijke onderdompeling in een wereld van beelden, muziek en magie. Opnieuw een dankbaar onderwerp voor meester Olivier en zijn ploeg om een heel creatief schouwspel met oog voor alle muzische elementen: muziek, dans, woord, beeld, drama rond op te bouwen. Voorzitter van het oudercomité Vincent Latré

kon dan ook moeilijk zijn verwondering verbergen. Zijn hardwerkende ploeg van ouders waren in hun nopjes met de vlekkeloze organisatie!

Het was dan ook voor alle aanwezigen genieten van het visueel spektakel met Mad Hatte, de hoedenmaker uit ‘Alice in Wonderland’ Jacco Ricardo (!) en zijn fenomenale artiesten en acrobaten. Menig groot-ouder-hart ging snel tekeer bij de apotheose op de tonen van ‘Swing The Mood.’ Jacco Ricardo en zijn

duivelse artiesten sloten gewoontegetrouw het spektakel af op de tonen van “Waar zijn die handjes, ik wil ze zien’!

Het feest werd afgesloten met een gesmaakte koffietafel voor alle aanwezigen waarbij onze fiere artiestjes veel punten kregen van hun aanwezige grootouders.