Derdes bezoeken folkloremuseum

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op leeruitstap door het centrum van Zottegem en naar het Folkloremuseum in Grotenberge


Op maandag 7 januari gingen de derdes even terug in de tijd… Naar aanleiding van het W.O. – thema: “Hoe was het ook alweer?” gingen we op zoek naar de verschillende historische littekens in de omgeving en maakten we een lange reis naar grootmoeders tijd.


Eerst maakten we een wandeling naar een doorheen Zottegem. We stonden stil bij het standbeeld van Egmont, de crypte, de Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk, het oude stadhuis, het Heldenmonument, de Heldenlaan en het Kasteel Van Egmont. Vele dingen waren nog onbekend. Zo werd onze kennis over de geschiedenis van onze stad toch weer wat bijgeschaafd.


Nadat we de historische littekens van Zottegem hadden bezocht, was het tijd om terug te keren naar de tijd van onze grootouders.


We stapten richting Grotenberge waar je -bijna- op de top van de steile helling het Museum voor Folklore kon vinden. Daar begon onze reis in grootmoeders tijd. Via 9 kamers die speciaal werden ingericht, kwamen we meer te weten over het leven hier in Zottegem. Onze gids Annie bracht ons in een mum van tijd terug naar de tijd van onze grootouders. Zo maakten we kennis met een eetplaats van vroeger, een oud cafeetje, een religieuze kamer waar we zelf eens op een kerkstoel van toen mochten zitten, een kamer vol handschoenen, de ambachtenzaal waar we kennis maakten met verschillende ambachten, een klas van toen in de tijd, twee kamertjes met verschillende voorwerpen van toen en natuurlijk ook de hoedenzolder!


Helemaal op het einde van de uitstap kwamen we terug aan op onze school. Vanaf daar keerden we terug naar onze moderne tijd.


De derdes