Fietsbehendigheid

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Alles op wieltjes


Afgelopen week mochten onze kinderen van kleuter tot lager hun fiets, rolschaatsen, step of skate board meebrengen. Tijdens de turnles mochten ze dan hun behendigheid testen in de omloop op de speelplaats. Onderling werd er gewisseld zodat iedereen eens op de fiets kon stappen of de wieltjes aan zijn voeten kon binden om eens iets nieuws te proberen. Maar de nadruk lag vooral op het fietsen.

Hierbij komen verschillende vaardigheden aan bod, waarbij ze kunnen stappen met hun fiets aan de hand, kunnen fietsen tussen de kegels of op een lijn. Stoppen en verstrekken op signaal, één hand loslaten. Achter elkaar kunnen fietsen zonder te botsen, slalommen en nog zoveel meer.

Onze jongere kinderen oefenen deze vaardigheden op de speelplaats, vanaf de derde graad gaan ze deze oefenen op straat, in verkeersluwe omstandigheden mits begeleiding. Hierdoor creëren we een leerlijn van kleuter tot lager om de fiets- en wandelvaardigheden op een veilige en verantwoorde manier onder de knie te krijgen, zodat ze zich later op een veilige manier op straat kunnen begeven.

Onze kinderen waren alvast heel enthousiast, wat is er nu leuker dan op school mogen rollen zoveel je maar wil, je kunsten te tonen aan de ander kinderen en intussen je vaardigheden nog te versterken. Ze kregen achteraf ook nog een fietsdiploma op zak om in de vakantie nog lekker verder te fietsen.