Toonmoment bij de dolfijnen met Louis (T3A)

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Op dinsdag 26 november, bijna exact een jaar nadat bij Louis de vreselijke diagnose gesteld werd, kregen de kinderen van T3A de kans om een toonmoment in het Boudewijn Seapark bij te wonen. Louis mocht er, samen met een zestal andere kinderen, aan zijn familie en genodigden tonen wat ze tijdens de dolfijntherapie reeds bereikten samen met de dolfijnen.

Bij dolfijntherapie krijgt elk kind doelstellingen op maat. De reactie van de dolfijnen op de hand- en armgebaren van de kinderen werkt stimulerend. Tijdens de therapie worden de kinderen begeleid door een multidisciplinair team van kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen.

Dolfijntherapie verbetert niet alleen de motorische vaardigheden van de kinderen, maar heeft ook een positief effect op hun zelfvertrouwen, communicatie en durf.

En dat was eraan te zien! Als een volleerd trainer liet Louis ‘zijn dolfijn’, Indy, allerlei kunstjes uitvoeren, dewelke op vele ‘ooooohs’ en ‘aaaaahs’ onthaald werden door het publiek. Zowel voor Louis als voor zijn klasgenoten werd dit toonmoment een onvergetelijke ervaring. Een keerpunt ook voor Louis, die reeds een hele weg heeft afgelegd en nu klaar is om zijn weg verder te vervolgen.