“Dode hoek”-project voor zesdeklassers

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2018.html
 

10 jaar ‘Veilig op Weg’ dankzij Rotary Club Zottegem !! Rotary Zottegem leert onze kinderen over het ‘dode hoek’ gevaar

Rotary club Zottegem, Belgium Rotary Zottegem en Transport en Logistiek Vlaanderen, in samenwerking met Stad Zottegem, de Politie en niemand minder dan  Marijn de Valck (Peter van het evenement ), gaven ook dit jaar weer de leerlingen van de Zottegemse scholen voorlichting over hoe ze veilig moeten omgaan met vrachtwagens. Dit al voor de 10de  keer.

Dit jaar zijn er niet minder dan 13 klassen ingeschreven en in totaal zullen 240 leerlingen deelnemen aan deze aktie. Om niet te schaden aan de kwaliteit, heeft Rotary Zottegem dan ook beslist om er dit schooljaar er terug een  tweedaagse van te maken en zullen een aantal klassen op  maandag aanstaande 1/10/2018 ( 8 klassen ) en op 13/5/2019 ( 5 klassen ) de lessen volgen.

Vandaag werden dus de leerlingen van het zesde jaar basisonderwijs uitgenodigd op onze Markt om kennis te maken met de gevaren van de "dode hoek" bij grote voertuigen. Na de les kregen alle deelnemers gratis een fluo-veiligheidsjasje overhandigd van Rotary Zottegem en werden er klasfoto’s genomen in aanwezigheid van Marijn Devalck, peter van dit evenement.

Het is dit jaar al de tiende opeenvolgende maal dat Rotary Zottegem dit evenement organiseert en dit onder leiding van Yves Petit, commissievoorzitter “ verkeersveiligheid” voor Rotary Club Zottegem.