De wereld rond met HKS5

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Na onze tocht naar de maan, vertrokken de kleuters van HKS5 op wereldreis. Onze wereld bestaat immers uit verschillende delen en natuurlijk zijn we benieuwd naar wat er in elk deeltje te ontdekken valt.

Onze reis startte in Australië waar we de kangoeroes, en “the opera house” onder de loep namen. Er werd een koala geknutseld en door hem leerden we ook wat eucalyptus was, want dit lusten de koala’s het liefst.

We trokken verder naar Antartica of de Zuidpool, naar de sneeuw en het ijs, bij de ijsberen en de pinguïns. We luisterden naar het verhaal “Een ijsbeer in de Tropen”… De tropen????

Tijd dus om naar Afrika af te reizen. In onze klas zitten een paar kinderen die afkomstig zijn van Afrika, die konden ons natuurlijk heel wat wijsheid bijbrengen. De dieren leven ginds in de jungle. Olifanten, giraffen, leeuwen,… Alle jungledieren passeerden de revu.

Van Afrika tot in Amerika… We belandden in het mondaine New York. De wolkenkrabbers die achter het vrijheidsbeeld staan te pronken, konden op onze volledige aandacht rekenen. En natuurlijk herinnerden we ons Neil Armstrong nog, de eerste man op de maan! En de Amerikaanse “stars and stripes vlag” mocht niet in het rijtje ontbreken.

Azië was het volgende continent. Zo zagen we dat de Chinezen anders schreven dan wij. Sommige kinderen waagden de stap om toch enkele Chinese woorden, of moeten we tekens zeggen, te schrijven. Een kleurrijke Chinese draak werd geknutseld, deze spuwt geen vuur en brengt geluk. Hopelijk brengen onze kleuters hun zelfgemaakte draken hen inderdaad heel veel geluk!!

En last but not least, Europa! Onze thuishaven. Terug op eigen bodem. Uiteraard werd België in al zijn glorie bestudeerd. De vlag, de Brabançonne, het atomium, onze lekkere frietjes… Ook leerden we dat België uit verschillende deeltjes, provincies, bestaat. Wij wonen allemaal in de provincie Oost-Vlaanderen.

Moe maar voldaan kunnen de kleuters van HKS5 terugblikken op de wereldkaart. En wie weet ondernemen ze later zelf een “echte” wereldreis en denken ze nog eens, met nostalgie, terug aan die fictieve reismomenten in de derde kleuterklas…