Cultuurklassen voor H2A en H2B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2018.html
 

Cultuurklassen dag 1Op de eerste dag werden de kinderen ondergedompeld in het thema van dit

jaar: ‘Wat ruist er door het struikgewas.’

Tijdens de beeldles werden de eerste stappen gezet om een reuzeninsect te maken uit krantenpapier (H2B). H2A ging aan de slag met het creëren van een draak in het struikgewas.


Bij Juf Pascaline en juf Lieve mochten de kinderen, na een kleine brainstorm over het thema en een opwarmingsactiviteit, in een kring gaan zitten op hun knieën. Juf Pascaline en juf Lieve waren de gidsen in de jungle. De kinderen bootsten de geluiden en bewegingen na van allerlei dieren en dingen: slang, krokodil, water, tijger, ... dit steeds sneller en sneller na elkaar.

In de jungle en het struikgewas leven er ook kriebelbeestjes. Op het ritme van de jambé voerden ze aangeleerde en geïmproviseerde bewegingen uit die een vlinder en krekel maakt.

Emma, Louise en Hannes mochten ook eens het ritme slaan op de jambé. Dit vonden ze super leuk!

Tot slot voerden de leerlingen een einddans uit. Ze zochten een vriendje en spraken af wie de rol van de krekel en de vlinder op zich zou nemen.

De oefendans tussen de 2 insecten was heel mooi om te aanschouwen!


Cultuurklassen dag 2


Ook op de tweede dag van de cultuurklassen ging het er prettig aan toe.

De kinderen van H2A mochten een reuze tekening maken. Ze moesten heel veel planten en bloemen tekenen met waskrijt, het moest een echte jungle worden. En daarin slaagden ze. Daarna overschilderden ze deze met ecoline. Een prachtig werk!

Uit deze super grote tekening knipten ze stukjes die ze mooi vonden en puzzelden met de verschillende deeltjes een fantasiedier.

Het was zeer verassend welke dieren de kinderen uitvonden, ze konden hun fantasie de vrije loop laten. Iedereen had een ander werkje.

Ook in de lessen drama was het een hoogdag. Er mochten verkleedkleren meegebracht worden en de kinderen leefden zich in in de rol van vuur, aarde, water en wind. Ook vlinders, kevers en spinnen kwamen aan bod in hun zelfverzonnen verhaal. Het was een echt spektakel geworden en prachtig om te zien.