H4A in tijden van Corona…

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

H4A in tijden van Corona…


Niemand had dit ooit kunnen voorspellen: in het midden van het schooljaar plots niet meer naar school kunnen gaan, maar thuis zelfstandig lessen moeten verwerken.

Voor mij als juf was dit uiteraard ook een heel nieuwe situatie. Alle juffen en meesters stelden een eerste planning op. Niet goed wetende hoe dit allemaal zou verlopen. Dankzij de inzet van kinderen én ouders werd deze planning tot een goed einde gebracht. De paasvakantie volgde. Al was het geen echte vakantie, want ergens naartoe gaan, ging nog niet.

Waar we voor vreesden, werd ook werkelijkheid: we moesten nog wat langer thuis blijven.

Om voldoende te kunnen communiceren met de ouders, richtte ik ook een facebookpagina op. Enkel ouders van kinderen van H4A werden toegevoegd en konden de inhoud van de pagina zien.

Ik besliste om elke ochtend een bericht te plaatsen en zo de kinderen op weg te zetten met hun thuiswerk. Om het leuk te houden, gaf ik de kinderen ook elke dag een uitdaging. Dit ging van een zo hoog mogelijk kaartenhuisje bouwen tot een zevenkamp en sportbingo. Het was superfijn om te zien hoe de kinderen de uitdagingen aan gingen en plezier beleefden. Sommige opdrachten voerden ze alleen uit, anderen met broer/zus of mama en papa. Dit was iets dat elke dag een lach op mijn gezicht toverde.

Wekelijks probeerden we ook de videobellen.

En nu… terug naar school maar met de helft van de klas.


Een gedichtje van Siebe