Coronaperiode in H5B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Coronaperiode in H5B


Begin maart stond het hele land op zijn kop. Corona was in het land en de mensen wisten niet meer wat doen. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan besloot de Nationale Veiligheidsraad de scholen te sluiten vanaf 16 maart.


De kinderen kregen aan het begin van deze speciale periode werk mee naar huis om zelfstandig te maken. Om deze periode wat aangenamer te maken, stuurde de juf ‘Blijf – in – uw – kot – spelletjes’, ’1 minuut – spelletjes’ en nog wat andere uitdagingen door. Het was super om te zien hoe iedereen zich kon ‘amuseren’ met deze uitdagingen.


Na de paasvakantie begonnen we aan onze preteaching. De juf maakte filmpjes en postte deze dagelijks op Google Classroom H5B. Dit is het online platform waar we met elkaar in contact bleven. Elke dag kregen de kinderen ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een ‘vergadering’ via Google Meet. Daar vertelden ze over hun dag, konden ze vragen stellen en speelden ze samen met de juf een (bewegings)spelletje.


Tijdens deze periode verdiepten de ouders zich in de rol van juf of meester. Zij verdienen het dan ook om in de spotlights te staan. Bedankt! Jullie zijn echte helden!


Het waren speciale weken maar we probeerden er het beste van te maken. Eindelijk kwam dan het leuke nieuws dat we terug mochten starten op dinsdag 2 juni. We werken momenteel verder in twee groepen. De ene groep komt naar school, terwijl de andere groep thuis werkt aan de taken. Ons online platform draait dus nog steeds op volle toeren! 


Bedankt voor jullie inzet!