Dikke duim voor T1A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

voor leerlingen en ouders uit T1A


Toen de lockdown werd ingevoerd,  merkten we al snel dat er heel wat verschillen zijn tussen de verschillende klassen. Daarom zocht elke leerkracht een eigen werkwijze die het best paste bij zijn of haar klas.

Na overleg met collega’s en enig proberen, had ook ik mijn werkwijze gevonden.
Via WhatsApp kon ik de ouders van mijn leerlingen het gemakkelijkst bereiken. Op deze manier kreeg ik ook feedback van hen. Dit zorgde ervoor dat de communicatie goed op gang kwam en dat iedereen mee was. Indien iets minder duidelijk was kon daar direct op ingegaan worden.
Sommige ouders vertaalden voor elkaar het bericht van de juf. Super toch… Samen sterk! 💪

Elke morgen ontvingen de ouders voor 9u. één filmpje per lesactiviteit van de juf met instructie voor rekenen, lezen en spelling. Zelfs de klaspoppen deden enthousiast mee. Elke dag een bewegingsmomentje met juf Kirsten mocht niet ontbreken.
Enkele dagen voor moederdag werd een knutselpakketje afgehaald op school, waarna de juf samen met de lln. online ging knutselen.
Ook waren er Kweetet-taakjes om de leerstof in te oefenen.

Op vrijdagnamiddag was er een digitaal ontmoetingsmomentje waarop de leerlingen hun ervaringen konden vertellen, vragen konden stellen en ook hun vriendjes online konden zien.
Spannend… maar een hele ervaring, waar zowel de kinderen, als de ouders heel enthousiast over waren.

Elkeen was er om elkaar te helpen en te ondersteunen, we maakten SAMEN school.
Een dikke duim en een grote dank u wel voor het harde werk en de vlotte samenwerking van de voorbije weken.