Carnaval 2019

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Zottegem zal het geweten hebben!

Net voor de krokusvakantie, op vrijdag 1 maart, vormden de beide afdelingen van het Sint-Barbaracollege met de hele school een heuse carnavalstoet door de Zottegemse centrumstraten. De weergoden waren gelukkig gunstig gezind en de uitbundige en kleurrijke optocht met bijna vijfhonderd deelnemers verraste elke voorbijganger.

De voorbije weken werd hard gewerkt om er op een originele manier én met de hele school een echte topper van te maken! Met man en macht werd gewerkt aan het meest originele plunje en de meest betoverende attributen. Het muzisch beleven stond hier voorop! Het centrale thema was dit jaar ‘Circus’.
Het werd een bont allegaartje van clowns, acrobaten, wilde dieren en zoveel meer. Creativiteit en plezier stonden centraal!

Om 11.15 uur was er ‘een flashmob’ op de Zottegemse Markt. Opzienbarend gewoon, die honderden kinderen die plots uit het niets een drietal dansnummers verzorgden o.l.v. schoolchoreograaf Olivier Walraet.

Tegen 12 uur werd de wervelende parade afgesloten in de H.-Hartafdeling. En dan… de kers op de taart! Stoetsgewijze stapt het volkje tegen 13.00 uur naar de parking van de ‘Bevegemse Vijvers’ om daar een privévoorstelling bij te wonen van het échte ‘Circus Pepino’ in de circustent op de parking van de ‘Bevegemse Vijvers’!
Circus Pepino gaf een leuke en exclusieve voorstelling in een nokvolle tent met veel diertjes. Er waren pony's, een kameel, clowns, jongleurs, acrobaten enz. te zien. En dan… werd het krokusvakantie!