Tweedeklassers naar Brugge

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Vrijdag 24 mei 2019 gingen de tweedeklassers op schoolreis naar het Boudewijn Seapark te Brugge.

Niets dan goedgezinde kinderen en juffen vertrokken we met de bus richting Brugge.

Na een rit van een uurtje konden we direct genieten van een educatief programma en bekeken we de zeeleeuwen en dolfijnen van dichtbij. We leerden de dieren beter kennen, welke voeding ze krijgen, hoe hun lichaam aangepast is om zich in het water te bewegen, …

Van al dat luisteren en bewonderen kregen we honger en aten onze pick-nick op in de binnenspeeltuin. Daar konden de kinderen al hun hartje ophalen op de verschillende speeltuigen en springkastelen.

Wat we zeker niet mochten missen was de dolfijnenshow. We gingen tijdig naar het dolfinarium waar we zeker niet alleen waren. Een overvolle zaal zat vol spanning te wachten op de spetterende show.

We keken onze ogen uit, wat konden die dolfijnen gekke kunstjes en we lieten ons meeslepen in een wervelend spektakel. Ook werd onze aandacht gevestigd op de hopen afval die in zee terecht komen. Het is aan ons om er iets aan te doen. De kinderen kregen een document waar ze hun handtekening mogen zetten als zij zich willen inzetten voor een schonere natuur. Dit sloot goed aan bij ons klimaatproject dat we besproken hebben in onze klas.

Maar dit was nog niet alles. Het spannendste moest nog komen, de vele attracties. De kinderen brulden de spanning van zich af in de piratenboot, de draaiende stoeltjes, de botsauto’s, de orka,…

Voor velen was de dag te snel voorbij want we moesten dan terug huiswaarts keren. Wat was dit een geslaagde dag!