Bouwsels in H5B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Bouwsels in H5B


Naar aanleiding van het thema ‘bouwen’ en de milieuweek maakten we in H5B kennis met verschillende bouwdozen. Dit zijn geen gewone bouwdozen met gewone bouwsels… Met deze dozen kunnen wij verschillende bouwsels maken die werken op groene energie!


De klas werd verdeeld in verschillende groepen zodat elk groepje kon werken rond 1 bouwsel. De groepjes konden telkens kiezen uit verschillende bouwmodellen. Eens het model gekozen was, was het tijd om het stappenplan op een correcte manier te volgen. Dit was soms niet zo makkelijk maar gelukkig hadden we enkele experts in de klas die wisten hoe het in elkaar zat. We konden bouwsels maken op zonne-energie, windenergie en waterenergie. Natuurlijk hadden we soms een batterij nodig om ons bouwsel aan de praat te krijgen maar dat vonden wij geen probleem.


We maakten een rijdende auto met een zonnepaneel op het dak, een windmolen, een racewagen, een nachtlampje waarbij alle sterrenbeelden werden afgebeeld en een waterinstallatie waarbij het water van de ene kant naar de andere kant kon worden gepompt. Natuurlijk was het na 1 model per doos nog niet afgelopen. Bij sommige dozen kunnen we wel 12 verschillende modellen maken!


Plezier hadden we zeker! Aangezien een stappenplan volgen veel voorkomt in het leven zijn we dan ook van plan om deze bouwdozen regelmatig te gebruiken tijdens verschillende lessen. We kijken er alvast naar uit om kennis te maken met de vele verschillende bouwmodellen!