Bosdag derde graad

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Van 13 – 20 oktober was het eindelijk weer zover. De week van het bos was aangebroken. Vanaf het begin van deze week stonden alle kinderen al te popelen om naar het bos te gaan. Zo ook de kinderen van de derde graad. Veel kinderen gingen met hun juf of meester naar het bos en voerden daar allerlei fijne en leerrijke activiteiten uit.

Op vrijdag 18 oktober brak het moment aan waar elk kind nog het meeste naar uitkijk. De bosdag die georganiseerd werd door juf Kirsten en meester Wim. In het bos waren 2 verschillende activiteiten voorzien.

Bij meester Wim kregen de kinderen allerlei activiteiten voorgeschoteld waarbij gewerkt werd aan de samenwerking. Bij elke activiteit moesten de kinderen samenwerken om deze tot een goed eind te brengen. Een greep uit het aanbod aan activiteiten: touwen die in de knoop zitten uit elkaar halen, ballen oprapen aan de hand van een touw, alle kinderen moeten door een spinnenweb geraken… Er waren te veel activiteiten voorzien om deze allemaal op te sommen. Vanaf begin tot eind waren de kinderen enorm gemotiveerd en deden ze hun uiterste best om de opdrachten tot een goed eind te brengen.

Juf Kirsten had voor ons een spel in elkaar gepuzzeld. We speelden vlaggenroof in het thema Pokémon. Elk kind kreeg een kaartje als leven. Wanneer ze een ander kind tegenkwamen, won het kind die het kaartje had met de hoogste waarde. De bedoeling van het spel was om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De vlag van de andere klassen mocht namelijk pas aangevallen worden als de aanvallende klas samen 50.000 punten verzameld had. Het werd een enorme, maar sportieve strijd tussen de verschillende klassen waarbij eerlijkheid hoog in het vaandel gedragen werd.

Na een fantastische namiddag in het bos trokken we moe, maar voldaan terug naar school.