Blue Bot in H5B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Tijdens de lessen Frans en wiskundig denken werkten we een tijdje terug rond de weg vragen en de weg vinden. We leerden de weg tekenen op een stratenplan maar ook het vragen van de weg kwam aan bod. Na wat oefenen hadden we dit onder de knie.


Om ons uit te dagen besloot de juf om samen met meester Wim te werken met de Blue-Bot. Dat is een klein robotje waarmee de kinderen de beginselen van het programmeren onder de knie krijgen. Meester Wim zorgde voor een levensecht spel ‘Mijnenveger’ en de juf tekende een stratenplan uit op maat van de Blue-Bot.

Aan het begin van de les werden we verdeeld in verschillende groepen van twee. Bij de groep ‘Mijnenveger’ programmeerden we onze groepsgenoot. We kregen een kaart met daarop allemaal mijnen. Het was de bedoeling om deze mijnen te ontwijken. Dit was niet zo makkelijk want wij moesten duidelijke en correcte instructies geven! Na een korte uitleg van meester Wim konden de andere groepjes aan de slag met de Blue-Bot. Via opdrachtenkaarten moesten we een weg uitstippelen. Eens de weg was uitgestippeld mochten we de Blue-Bot programmeren. Om het nog iets moeilijker te maken, mochten we deze Blue-Bot programmeren met de tablet. Hierdoor konden we het laten rijden zonder dat we het aanraakten! Het was even wennen om met deze kleine robotjes te werken maar het was wel zeer leerrijk!