BeeBots zoeken afvan in H1A en H1B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Afval sorteren met de BEE-bots

‘Afval hier, afval daar, afval overal… tijd voor actie.’ Ook de 1ste leerjaren schoten in actie voor een beter leefmilieu.
De informatieboekjes ‘Dat mag niet weg’ en ‘Hergebruik en recycling’ zetten onze eersteklassers op weg. In eenvoudige woorden en korte zinnen wordt er in deze boeken verteld welk soort afval er is en wat er met dit afval gebeurt of zou moeten gebeuren. Zo gingen we op zoek naar milieuvriendelijke alternatieven en leerden we het afval juist sorteren. Het afval juist sorteren deden de kinderen ook m.b.v. de BEE-bots. Zo een les creatief en oplossingsgericht denken dat was alvast TOP!
Met behulp van een blik, bamboestokjes en stro creëerden de kinderen hun eigen insecten- of bijenhotel. In de les drama slaagden ze erin een creatief recyclageverhaal te bedenken. Ze gingen aan de slag om stokpoppetjes en een decor te knutselen. Enkele groepjes dramatiseerden een milieuverhaal op hun eigen manier elk met hun eigen inbreng.  Verder werd de milieuweek afgesloten met het ontwerpen van passende milieuslogans. Het was alvast een verrijkende week en de eersteklassers hebben alvast geleerd: ‘Een beter milieu voor ons allemaal, begint bij onszelf’.