T5A en T6A op bedevaart

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Meimaand = Mariamaand

Tijd voor T5A en T6A, derde graad afdeling Trapstraat,  om op een zonnige maandagnamiddag op bedevaart te gaan richting de Onze – Lieve – Vrouw – van – Lourdesgrot in Grotenberge.

Het ingangshek van de grot in de bakstenen muur is afgezet met rotswerk Op de begane grond is er een kleine kapel waarvan de wanden en het plafond bekleed zijn met een imitatie van rotswerk en druipstenen en waar een deur naast het altaar tot het klooster toegang geeft. Boven deze kapel is een kunstmatige 'berg' met rotswerk dat grotendeels achter een drukke begroeiing schuil gaat, met een Onze-Lieve-Vrouwebeeld in een nis en ervóór een beeld van een geknielde Bernadette.

Aangekomen in de grot gaf juf Helga een korte uitleg over de grot. Overal in België bouw(d)en mensen Lourdesgrotten. Sommige zijn prachtconstructies en sterk gelijkend op het origineel in Lourdes (Frankrijk). Aan elk van deze pareltjes is meestal een persoonlijke geschiedenis verbonden… 

Daarna namen we even de tijd om te bidden tot Maria en even na te denken over onze fouten en tekorten, om troost te zoeken bij een verlies, uit dankbaarheid of gewoon zomaar bidden. Genietend van de mooie natuur trokken de beide klassen terug naar school.