Werken rond Afrikaanse maskers

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Reeds in de maand januari startten de kinderen van TKS 2 hun kunstthema dat zijn apotheose zou vinden in de maand april met een heus kunstproject voor de afdeling Trapstraat.. De kleuters van TKS 2 maakten kennis met Afrikaanse kunst en Afrikaanse maskers. De kleuters bewonderden en verwonderden zich over al dat kunstzinnige.
En toen gingen we zelf aan de slag. Met papier maché experimenteren was best leuk maar de vormgeving om tot een masker te komen was wel een hele opgave.
De kleuters schilderden de maskers en nadien kwam kunstenaar Hilde Van de Walle met haar creatieve ideeën helpen om de maskers een passende Afrikaanse toets te geven. De kleuters van de tweede kleuterklas maakten ook nog Afrikaanse maskers op dozen. De kleuters van de derde kleuterklas knutselden houten maskers. De bedoeling was om onze creatieve werkjes tentoon te stellen op de opendeurdag in april. Maar toen besliste  het venijnige Coronavirus er anders over. De mensen en ook de Afrikaanse maskers moesten in hun kot blijven. 
Maar oordeel nu zelf. De resultaten mochten er zijn. Niet?