Oogverblindend grootoudersfeest

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2018.html
 

Grootouders worden op handen gedragen door de kinderen van het Sint-Barbaracollege. Een hele week werden ze verwend met leuke uitstappen, samen lezen, een misviering met Okra... en als klap op de vuurpijl: een letterlijk knallend grootoudersfeest op vrijdagnamiddag 17 november.

“Zoiets heb ik nog nooit gezien!” verkondigde een duidelijk geëmotioneerde oma. Het oudercomité van de H.-Hartafdeling mocht 450 ouders en grootouders verwelkomen in een gezellig ingerichte feestzaal ‘Bevegemse Vijvers’. Bijna tweehonderd leerlingen uit de lagere afdeling brachten o.l.v. hun klastitularis en schoolchoreograaf Olivier Walraet een magnifiek optreden.

Het thema was: "THE LOVE BOAT", een muzikale en vooral ook kleurrijke onderdompeling in een wereld van beelden, muziek en magie. Een dankbaar onderwerp voor meester Olivier en zijn ploeg om een heel creatief schouwspel met oog voor alle muzische elementen: muziek, dans, woord, beeld, drama rond op te bouwen. Kapitein en voorzitter oudercomité Vincent Latré en zijn hardwerkende ploeg waren in hun nopjes!

Het was dan ook voor alle aanwezigen genieten van het visueel spektakel Menig groot-ouder-hart ging snel tekeer bij de apotheose op de tonen van Safri Duo ‘Rise’! Honderden Hawaïkransjes zorgden voor een grootse sfeer. Het feest werd afgesloten met een gesmaakte koffietafel voor alle aanwezigen waarbij onze fiere artiestjes veel punten kregen van hun aanwezige grootouders.

Dank aan alle leerlingen, leerkrachten, leden van het oudercomité, de vriendenkring... kortom aan elkeen die meehielp om dit feest te realiseren. Dit was knallend en groots!


H3A


H3BH4A

Op vrijdag 17 november was het grootouderfeest. De kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar mochten optreden. Het thema was ‘Love boat’. We dansten op het nummertje ‘Something just like this’ van ‘Coldplay and The Chainsmokers’. We droegen zwarte kledij met hierop aangebrachte witte hartjes van allerlei formaat. We vonden het heel leuk om te dansen. Alle nummertjes waren prachtig. Op het einde mochten alle kinderen op het podium dansen op het nummer ‘Rise’ van ‘Safri Duo’. Het was weeral een schitterend spektakel.H4B

De leerlingen van H4B waren in hun nopjes omdat ze zoals echte artiesten op een groot podium mochten optreden met professionele belichting en muziek. Het thema dit jaar was ‘The Love boat’. We dansten op een lied van Vangelis-Dana Winner ‘Conquest of paradise’. Als echte kapiteins deden we ons best om de show te doen slagen. We vonden het alleen een beetje jammer dat het zo vlug gedaan was. Alle shows op de Love boat waren groots en iedereen kreeg een daverend applaus. De leerkrachten, onze ouders en grootouders waren uiteraard heel fier op ons.


H5A
Meester Olivier reisde met ons terug in de tijd, naar 1992, met het nummer "Vogue" van Madonna. We bestudeerden de act die de zangeres met dit liedje bracht op een Live optreden in 2012. De vonken vlogen er vanaf en al gauw waren we helemaal in de ban van dit nummer. "Poseren als een topmodel." Dat was de opdracht!
We gingen op zoek naar originele out-fits in zwart-wit. Met broekkousen en hoeden op ons hoofd, dassen en strikjes aan, opvallende kousen, handschoenen en een sjaal rond ons middel oefenden we onze poses en danspasjes in.

Voor één keer stonden WIJ volop in de schijnwerpers... en de paparazzi hebben het geweten! 

Het resultaat mocht er zijn! Wij hebben genoten!


H5B

Voor de repetities was er een lokaal voorzien, een kleine ruimte. De wifi kon beter. Daar het eigenlijk te klein was, botsten we veel tegen elkaar en was er heel veel lawaai. Het  liedje , zonder tekst, waarop we moesten dansen was wel leuk en het duurde meer dan vijf minuten. Onze kleren waren niet echt origineel.

Op woensdag mochten we voor een eerste keer op het podium oefenen, daar hadden we gelukkig meer plaats. Ons dansje lukte steeds beter.

En dan trokken we op vrijdag ’s namiddags naar de Bevegemse Vijvers. Ons materiaal stond klaar in de pingpongzaal. Behalve de emmer van Briek, die was verdwenen.We deden onze kledij aan en stonden in spanning te wachten.

We mochten eindelijk naar de zaal, daar was ongelooflijk veel volk. We kregen een plaats aangeduid. De show begon. De tijd voor ons optreden was het één en al stress.

Dan was het onze beurt. We liepen het podium op en begonnen te … kuisen. Daarop vielen we allemaal op de grond, dat was ook de bedoeling. Achter ons speelde een filmpje. Dan weer kuisen, stilstaan, kuisen, slow motion, …

Dan werd het stil, de mensen applaudisseerden, maar ons nummertje was nog niet gedaan! Eindelijk weerklinkt muziek en we dansen met onze borstels, emmers en dweilen.

Toen het nummer gedaan was kregen we een daverend applaus, we liepen van het podium en trakteerden de toeschouwers op confetti en zelfgemaakte papiersnippers. Dat was leuk!

We gingen terug op onze plaats zitten en genoten van de dansjes van het zesde. We kregen elk een koekje en een drankje en mochten bij onze ouders of grootouders.

Kortom het was super leuk!


H6A

Als laatste in de rij waren de leerlingen van H6A aan de beurt. Alweer een ander genre: folkdance. Met ‘Gaelic Storm’ uit de film Titanic werd het een sterk ritmisch gebeuren. De zesdeklassers voerden dit perfect uit en kregen al vlug de zaal op hun hand. Dit was genieten op niet alledaagse klanken. Het opzet van meester Olivier was meer dan geslaagd. Bedankt H6A voor jullie inzet en discipline. Dit zullen we niet vlug vergeten.


H6B